Spor İstifa için ne dediler?

İstifa için ne dediler?

Paylaş
İstifa için ne dediler?

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkan Vekilleri Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan istifası futbol camiasında şok etkisi yarattı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören: Sanıyorum Aydınlar, biz kendisine Kulüpler Birliği olarak 'Güven tazeleyin' dememizin ardından tek başına istifa kararı alarak, 'Sizin dediğinizle olmaz, ben kendim giderim' demek istedi. Demirören, ilk etapta aklına bunun geldiğini ve bunun dışında başka bir şey düşünemediğini, şimdi işlerinin daha zor bir döneme çekildiğini ve 27 Şubat tarihine kadar yeni gelişmelerin de yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, istifaları beklemediklerini ifade ederek, "Dün, Antalyaspor Başkanı, Kayserispor Başkanı ve ben, kendisini ziyaret ettik ve görüştük. Daha sonra diğer başkanlar da arandı ve dünkü Kulüpler Birliği bildirisi yayınlandı. Fenerbahçe hariç tüm başkanlar böyle bir bildirinin güzel olacağı yönünde hemfikirdi. Ondan sonra da kendisine arkasında olduğumuzu söyledik. Bugün ne oldu bilmiyorum, kendisiyle görüştüğümüzde CAS'la ilgili bir şeyler anlattı. Ben ona pek ihtimal vermiyorum. Kendisiyle görüşme şansım olmadı çünkü telefonu kapalı. Lütfü Arıboğan da her zamanki gibi çalan telefonları açmıyor, 'Yarın yeni gördüm' der" diye konuştu.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmat Ali Ayrınlar’ın istifasına "fevkalade" üzüldüğünü söylen İlhan Cavcav, yaptığı açıklamada "Dün akşam federasyonumuzun göreve devam kararını memnuniyetle karşılamıştım. Bu haberin üzerinden bir gün geçmeden sayın Mehmet Ali Aydınlar ve yardımcılarının istifa etmiş olduklarını öğrendim. Fevkalade üzgünüm" dedi.

Haberin Devamı

"Daha önce de ifade ettiğim gibi, bu sorunu ortaya çıkaranlar ve çözümü engelleyenler, bundan sonra olacaklara da katlanacaklar" diye konuşan Cavcav, şöyle devam etti: "Öyle ya da böyle bu süreç bir şekilde sonuçlanacak. Öyle ya da böyle birileri başkalarından daha çok üzülecek. Bu manzarada Türk futbolunun bir şey kazandığı kanaatinde değilim. Birileri bugün bir şey kazanmışsa onlar da yarın kaybettiklerini anlayacaklar."

Samsunspor Kulübü’nün Başkanı Kazım Gürol Yılmaz: Yılmaz yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yardımcılarının istifa ettiklerini üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Yaşananlar karşısında "Türk futbolu nereye gidiyor" sorusunun akıllara geldiğini vurgulayan Yılmaz, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile yardımcılarının istifaları karşısında büyük üzüntü duydum. İstifaları şaşkınlıkla karşıladım" dedi.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı: Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'ın Futbol Federasyonu'ndaki görevlerinden istifa etmeleri nedeniyle şaşkınlık içerisinde olduklarını ifade etti. Yazıcı, ne olacağını merakla beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva: Sayın Aydınlar, bana göre bugüne kadar elinden gelenin en iyisini yaptı. Bizimle yakından ilgilenen bir insandı ancak, geldiği süreçten bu tarafa şike olayları yüzünden yapmak istediklerinin hiç birini yapamadı, bence istifa etmemeliydi, ama sayın başkanın aldığı karara saygı duyuyorum

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal:
Dün yapılan görüşmelerin ardından başkan ve ekibi görevine devam kararı aldıklarını açıklamıştı. Bugün ani bir istifa kararı alındı. Bu konuyu değerlendiriyoruz. Yapacağımız görüşmeler sonucunda detaylı bir açıklamada bulunuruz.

Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan istifa depreminin Türk futbolunu kaosa sürükleyeceğini söyledi.

Mehmet Ali Aydınlar, Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'ın görevlerinden istifa etmelerini üzüntüyle karşıladıklarını belirten Şahin, "Devam etmeleri konusunda kendilerine destek verdik. Bence iyi olmadı. Bu yıl futbolda kaos bitmeyecek. Türk futbolunda bu kaos devam edecek gibi görünüyor. İnşallah takımlar bu karardan zarar görmeden çıkar" dedi.

Haberin Devamı

Mersin İdman Yurdu'nun teknik direktörü Nurullah Sağlam, Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin'e resmi bir transfer teklifi yapmadıklarını, samimiyete dayalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sağlam, "Samimi olarak söylemek gerekirse, sadece Servet ile konuştuk. Ama o Avrupa'yı düşünen bir oyuncu. Anadolu kulüplerinde oynama gibi bir düşüncesi yok. Aramızda sadece samimiyete dayalı bir görüşme oldu, resmi bir transfer teklifi yapılmadı" dedi.

Samsunspor Kulübü'nün Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, “İstifaları şaşkınlıkla karşıladım” dedi. Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yardımcılarının istifa ettiklerini üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Türkmen, "Türk futbolu olarak biz çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Kaos daha da derinleşecek. Bir 3-4 ay daha kaybedeceğiz. Yeni başkan kim olacak, bu sorunlarla nasıl başedecek. Gerçekten 2011-2012 sezonu hiç kimsenin hatırlamayacağı bir sezon olacak. Bu olmasaydı daha iyi olurdu, Federasyon başladığı işi bitirmeliydi" dedi.