Spor Japonya'dan futbol dersi

Japonya'dan futbol dersi

Paylaş
Japonya'dan futbol dersi

Dünya futbolunun yükselen ülkesi Japonya, Belçika’daki hazırlık maçında A Milli Takım’ı 4-2 yendi. 36. dakikada 3-0 geriye düşen milliler, 44’te Ozan Kabak, 61’de Bertuğ ile 3-2’yi buldu ama 78’deki penaltı golü skoru belirledi. Ermenistan’dan sonra bir ders de Japonya’dan aldık.

A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında Belçika’da Japonya’ya 4-2 yenildi. Japonya, 15’te Atsuki Ito, 28 ve 36’da Keito Nakamura, 78’de Junya Ito’nun (Penaltı) golleri ile kazanmayı başardı. Milli Takım, 3-0 geriye düştüğü maçta 44’te Ozan Kabak, 61’de Bertuğ ile umutlandı ama, 78’de Junya Ito’nun penaltı golü geri dönüşe engel oldu. Teknik direktör Stefan Kuntz, son Ermenistan maçı kadrosundan önemli değişiklikler yaparken, Hakan Çalhanoğlu, Merih Demiral, Cengiz Ünder gibi oyuncuları sahaya sürerek bir süre de olsa oyunda üstünlüğü ele aldı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI TOPARLANDIK

15’te Ito Atsuki, Doan ile yaptığı verkaçla ceza yayı önünde topla buluştu, sol ayağı ile vurdu. Uğurcan’ın çabası yetmedi: 1-0. Japonya 28’de Kubo’nun ceza sahası dışından şutunda gol aradı. Kaleci Uğurcan’dan dönen topu Keito Nakamura tamamladı: 2-0. Fark 36’da 3 oldu. Sağdan bindiren Maikuma, Keito Nakamura’ya yerden pasını attı. Nakamura’nın düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-0. Devre biterken Orkun ortaladı, arka direkte Mert Müldür kafayla çevirdi, Ozan Kabak kafayla golü attı: 3-1. İkinci yarıda daha derli topluyduk. 61’de Yusuf Sarı kendi çabasıyla topu götürdü, Cengiz’i gördü. Cengiz’in çevirdiği topu Bertuğ ağlara yolladı: 3-2. 78’de Ito’yu İsmail ceza sahasında düşürdü. Penaltıyı Junya Ito ağlara yollayıp, skoru belirledi: 4-2.

Haberin Devamı

YUSUF SARI İLK KEZ

Bu sezon Adana Demirspor formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Yusuf Sarı, ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna dahil edilmişti. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Japonya mücadelesinde ilk 11’de forma giydi. Yusuf çalışkanlığı ve Bertuğ’un golündeki etkisi ile alkış aldı.

ÇALHANOĞLU İKİNCİ YARIDA

Kaptan Hakan Çalhanoğlu, Altay, Merih, İsmail, Cengiz gibi ikinci yarının hemen başında oyuna girdi. Tecrübeli oyuncu orta sahaya dinamizm getirdi ama çabası yenilgiyi önleyemedi.

KUNTZ: BUNLAR BİZİ İLERİYE TAŞIR

Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Her yenilgi insanı üzer. Yenilgiye rağmen kazanımlar sağladık, dersler çıkaracağız. Fizik olarak Japonya ile baş edemedik. Bu kazanımlar bizi ileriye taşıyacak. Şimdi Hırvatistan maçına daha iyi hazırlanacağız” dedi.

FUTBOLCULARA ÇATTI

Kuntz şunları söyledi: “Kulakları tıkamaktansa gözleri açmak önemli. 3-2’den sonra gol atabileceğimiz pozisyonlar bulduk. Maçı çevirebileceğimizi gördük. Olmadı, bu anlamda hayal kırıklığı yaşadım. İkinci yarı iyi olduğumuzu düşünüyorum. Bertuğ kesinlikle son iki maçın galip oyuncusudur. Benim işim futbolcuları hazırlamak. Onlar da yüzde 100’ünü sahada yansıtmalı. Oyuncular cevabı röportajda değil, sahada vermeli.”

Haberin Devamı