Spor Josef Sural kimdir? Alanyaspor'un acı günü...

Josef Sural kimdir? Alanyaspor'un acı günü...

Paylaş
Josef Sural kimdir? Alanyaspor'un acı günü...

Süper Lig'in 30. haftasında Kayserispor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 sona ererken Josef Sural ve 6 futbolcu özel bir araçla Alanya'ya dönüş yapmak üzere yola çıktı. Fakat otomobil kaza yaptı ve Josef Sural hayatını kaybetti. Bu kahreden haber sonrası "Josef Sural kimdir?" sorusu vatandaşlar tarafından aratılmaya başlandı.

Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Kayseri'den yola çıktı. VİP münibüs Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazanın şoförün uyuyakalmasıyla yaşandığı iddia edilirken Josef Sural tüm müdahaleye rağmen kurtulamadı.

Haberin Devamı

Bu acı olay sonrası tüm Türkiye genç futbolcuya üzülürken onu tanımayanlar ise hakkında bilgi almaya çalıştı. İşte Josef Sural'in biyografisi...

JOSEF SURAL KİMDİR?

Josef Sural, 30 Mayıs 1990 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nin Hustopece şehrinde dünyaya geldi. Futbola Sokol Sakvice takımında başlayan Josef Sural, 2008 yılında FC Zbrojovka Brno takımında forma giymeye başlamıştır.

2011 yılında yine bir Çek kulübü olan FC Slovan Liberec'e transfer olan Josef Sural, 5 yıl gösterdiği performansın ardından Sparta Prag tarafından 1 milyon 250 bin euro bedelle transfer edildi.

Burada 3 yıl top koşturan Çek futbolcu, 2019 Ocak ayında Alanyaspor'a 160 bin euro bedelle transfer olmuştu.

1,84 boyundaki forvet oyuncusu Josef Sural, Alanyaspor formasıyla çıktığı 11 maçta 1 gol kaydetti.

Haberin Devamı

28 Nisan 2019 tarihinde Kayserispor deplasmanından dönen Alanyaspor takım minibüsünün kaza yapması üzerine hayatına kaybetti.

Josef Sural'ın şubat ayında bir kız çocuğu olmuştu.