Spor Karadeniz'de ateşten gece

Karadeniz'de ateşten gece

Paylaş
Karadeniz'de ateşten gece

Fenerbahçe, Süper Lig’de 30. hafta maçında Trabzonspor’a konuk oluyor. Fenerbahçe şampiyonluk yarışında yara almamak, Trabzon ise lig üçüncülüğü şansını devam ettirmek için 3 puan istiyor.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray ile amansız bir yarışa giren Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında 3 puan arayacak. Avrupa Konferans Ligi’nde Union Saint-Gilloise’ı eleyerek çeyrek finale yükselen, moral bulan Fenerbahçe’de Çağlar, Joshua King ve Mert Hakan dışında Becao ve Bonucci de kadroya alınmadı. Teknik direktör İsmail Kartal, “Haftayı lider bile (Galatasaray, Kasımpaşa’ya puan kaybederse) kapatabiliriz. Tek puan kaybetme lüksümüz bile yok” diyerek oyuncularını motive etti.

Haberin Devamı

STOPER TERCİHİ ÖNEMLİ

Trabzon’da stoperde Djiku’nun partnerinin kim olacağı belirsizliğini koruyor. Oosterwolde bir adım öne çıkarken Serdar Aziz tercihi de sürpriz sayılmaz.

PAPARA PARK TIKLIM TIKLIM

Trabzonspor taraftarı bu akşam stadı tamamen dolduracak. Biletlerin tamamının satıldığı öğrenildi. Bu arada İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği Fenerbahçe taraftarı stada alınmayacak. Karşılaşmada, 2 bin 250 güvenlik personeli görev yapacak.

TRABZON’UN KOZU PEPE

Trabzonspor’da gözler sakatlığını atlatan ve form tutan Pepe’de olacak. Pepe’nin ligde 11 maçta 4 golü, 1 asisti bulunuyor. Abdullah Avcı, Onuachu’nun sakatlığında Enis Destan’a rağmen son maçlarda Pepe’yi forvette oynatıyor

Abdullah Avcı çeşitli takımların başında, İsmail Kartal’a bugüne kadar 10 kez rakip oldu. Avcı bu maçların 5’ini kazandı, 4’ünden beraberlikle ayrıldı. İsmail Kartal 10 maçın 1’inden galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

DZEKO İDDİALI

Fenerbahçe’nin kozu ligde 28 maçta 18 gol, 3 asist ile skoru katkı yapan Edin Dzeko olacak. Yıldız oyuncu gol dışında zaman zaman orta sahaya, hatta defansa gelerek takımına yardım ediyor. Dzeko, “Kazanacağız” diye iddialı konuşuyor.

9 İSİM SINIRDA

Fenerbahçe’de Osayi, Szymanski, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi, Becao, Dzeko, Tadic ve Batshuayi kart görmeleri halinde Adana Demirspor karşısında forma giyemeyecek.

KUŞ UÇURTULMADI

Fenerbahçe, Trabzonspor maçı hazırlıklarını Samandıra’da yaptığı son taktik idman ile tamamladı. Öğleden sonra Trabzon’a giden sarı-lacivertli kafile geniş güvenlik önlemleri altında kalınacak otele geçti.

ŞAMPİYONLUK BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe maçını kazanmak istediklerini söyledi. Avcı, “Şampiyonluk yarışı bizi ilgilendirmiyor. Biz her maça olduğu gibi Fenerbahçe maçına da kazanmak için çıkacağız” diye konuştu.

UĞURCAN SAHADA

Sakatlığı nedeniyle Fatih Karagümrük maçında riske edilmeyen Uğurcan Çakır bugün kalede olacak. Fırtına’da sakatlıkları süren Onuachu ve Hüseyin Türkmen ile Mehmet Can yok. Orsic ’in kadroda yer alması bekleniyor

Haberin Devamı

ASTON VİLLA KUPANIN FENER MAÇIN FAVORİSİ

Konferans Ligi’nde şampiyonluk ihtimalleri güncellendi. Fenerbahçe’nin çeyrek finalde eşleştiği Yunan ekibi Olympiakos, kupaya uzanma ihtimali en düşük takım gösterildi. Fenerbahçe’nin Olympiakos’u eleyip UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yarı finale kalma ihtimali yüzde 69.7 olarak belirlendi. İşte şampiyonluk oranları:

1- Aston Villa: Yüzde 27.1
2- Fiorentina: Yüzde 19.3
3- Lille: Yüzde 14.7
4- Club Brugge: Yüzde 14.6
5- FENERBAHÇE: Yüzde 14.3
6- PAOK: Yüzde 3.7
7- Viktoria Plzen: Yüzde 3.6
8- Olympiakos: Yüzde 2.8

OLYMPİAKOS LİG MAÇI ERTELENDİ

Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükselmesiyle 7 Nisan’da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finalinin ertelenmesi gündeme gelmişti. Bu konuda henüz gelişme olmazken, Fenerbahçe’nin rakibi Olympiakos’un ligde 14 Nisan Pazar günü oynaması gereken PAOK maçı ertelendi. Fenerbahçe, Olympiakos ile PAOK da Club Bruge ile 11 ve 18 Nisan’da Konferans Ligi çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı