Spor Kartal turladı işi yarıladı

Kartal turladı işi yarıladı

Paylaş
Kartal turladı işi yarıladı

Beşiktaş, Konyaspor’u Salih ve Cenk Tosun’un golleriyle rahat yendi. Siyah-beyazlılar yarı finalde Ankaragücü’nün rakibi oldu.

Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek final maçında Konyaspor’u 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Kartal’ın gollerini 32’de Salih Uçan, 58’de Cenk Tosun attı. Beşiktaş yarı finalde Fenerbahçe’yi eleyen Ankaragücü ile karşılaşacak. Çift maç üzerinden oynanacak yarı finallerin tarihi daha sonra belli olacak. 2’de Musrati uzaktan çok sert vurdu, defansa çarpan top kornere gitti. 32’de Muçi uzaktan sert vurdu, kaleci Deniz’den seken topu Salih Uçan ağlara yolladı: 1-0. 36’da Muhammet ceza sahası hemen dışından vurdu, köşeye giden topu Mert Günok bloke etti. 42’de Semih çaprazdan ceza sahasına girdi, yakın mesafeden vuruşu kaleci Deniz’den döndü. İlk yarı 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

FARK BÜYÜYEBİLİRDİ

53’te Semih rakibini güzel geçti, ceza sahasına girdi. Hakem Semih’in rakibine faul yaptığını tespit etti. 57’de Muçi çalımlarla geldi, Rashica’yı gördü. Rashica’nın ceza sahası içinden sert şutu savunmadan kornere çıktı. Köşe vuruşunu Gedson kullandı, Oğulcan’ın üzerinden yükselip kafayı vuran Cenk Tosun 58’de Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi. 83’te Zaynutdinov’un hatasından Konya pozisyon buldu. Ndao’nun ceza sahası içindeki artistlik vuruşunu Necip çizgiden çıkardı. Beşiktaş 2-0 kazanıp turu geçti.

ŞİMDİ DERBİYİ DÜŞÜNEBİLİRİZ

Beşiktaş’ın Portekizli hocası Fernando Santos, “Çok önemli bir galibiyet aldık. Oyuncularım da maçın önemini biliyordu. Yarı finale çıkmak önemli. Kupada sonuna kadar gideceğiz. Yani kupayı alacağız. Ankaragücü maçı da zor olacak. Gücümüzü biliyoruz. Oyuncularımız da farkında. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık” dedi.

Haberin Devamı

SALİH YORGUNDU

Santos, pazar günkü Galatasaray derbisi hakkındaki soruya şu cevabı verdi: “Şimdi galibiyetin tadını çıkaracağız. Derbiyi yarın düşünmeye başlayacağım. İyi bir maç olacak. Elbette hedefimiz kazanmak.” Santos, Salih’in ilk yarı sonunda oyundan alınması için ise, “Yorgunluğu vardı. Derbi maçını da düşünerek onu çıkardım” açıklaması yaptı.

DEV MAÇ ÖNCESİ MORAL KAZANDIK

Cenk Tosun, “Güzel bir galibiyet aldık. Arkadaşlarımı kutluyorum. Galatasaray ile oynayacağımız dev maç öncesi moral de oldu” dedi. Kupada sonraki rakiplerinin Ankaragücü olduğuna değinen Cenk, “O maça da iyi hazırlanacağız. Kupayı istiyoruz” ifadesini kullandı. Derbi için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Cenk, “Taraftarımız derbilerde gerekeni yapıyor. Desteklerini bekliyoruz. Güzel bir maç bizi bekliyor. İnşallah gülen taraf biz oluruz” diye konuştu.