Spor Kartal uçuşa geçti

Kartal uçuşa geçti

Paylaş
Kartal uçuşa geçti

Beşiktaş, İstanbulspor’u Semih ve Muçi’nin golleriyle mağlup etti. Ligde son 4 maçında 3. galibiyetini alan siyah-beyazlılar, Trabzonspor ve Konyaspor maçlarını da 2-0 kazanmıştı. Kartal, Galatasaray derbisi öncesi aradığı morali de bulmuş oldu.

Beşiktaş, ligin dibine demir atan İstanbulspor deplasmanında hata yapmadı. Siyah-beyazlılar, karşılaşmayı 2-0 kazanıp galibiyet serisini 2 maça çıkardı. Ligde son 4 maçında 3. galibiyetini elde eden Kartal, Trabzonspor ve Konyaspor maçlarında da 2-0’lık skorlar elde etmişti. Maça hızlı başlayan siyahbeyazlılar, rakip kalede gücünü hissettirdi. 23. dakikada Semih Kılıçsoy, harika bir plaseyle Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. 36. dakikada İstanbulspor’dan Okan’ın kafa şutu üst direkten döndü. İlk devre Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle bitti.

Haberin Devamı

MAÇ SONU ÜÇLÜ

İkinci yarıda İstanbulspor, savunmada problemler yaşadı. 54. dakikada Muçi, kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda şutunu çekti ve ağları buldu. Kalan dakikalarda Boğalar’ın kalecisi Alp’in kurtarışları farklı mağlubiyeti önledi. Kupada hafta içi Konyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş, istanbulspor karşısında aldığı galibiyetle gelecek hafta ligde oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi morallendi. Maç sonunda tribünlere giden siyah-beyazlı futbolcular, üçlü çektirip galibiyeti kutladı.

SEMİH BİR BAŞKA

Siyah-beyazlılarda Semih Kılıçsoy fırtınası esmeye devam ediyor. İstanbulspor filelerini harika bir vuruşla havalandıran Semih,Beşiktaş’ın son 5 golünün 4’üne imza atmış oldu. Oynadığı son 10 maçta 9. golünü atan genç forvet, müthiş bir istatistiğe ulaştı. Toplamda 23 kez siyah-beyazlı formayı giyen Semih’in 10 golü ve 2 asisti bulunuyor. 2024 yılında 8 gol atan genç yıldız, Sivassporlu Manaj ile birlikte Süper Lig’de en çok gol atan oyuncu konumunda.

Haberin Devamı

GEDSON DERBİDE YOK

Kartal’da sarı kart sınırında bulunan isimlerden Gedson Fernandes, İstanbulspor maçını kartsız tamamlayamadı. 34. dakikada sarı kart gören Gedson Fernandes, cezalı duruma düştü. Portekizli yıldız, gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek. Sarı kart gören Zaynutdinov da cezalı duruma düştü.

MUÇİ AÇILIŞI YAPTI

Beşiktaş’ın 10 milyon euro karşılığında Legia Varşova’dan transfer ettiği Ernest Muçi, siyah-beyazlı formayla golle tanıştı. 22 yaşındaki 10 numara, Beşiktaş ile çıktığı 3. maçında golünü attı. Muçi, Konyaspor maçında rakip kaleye 8 şut göndermişti ama golle sonuçlandıramamıştı.

SANTOS’LA İLKLERİ YAŞADI

Beşiktaş, Santos yönetiminde çıktığı 8 maçın ardından ilk kez bir deplasmanda galip geldi. Beşiktaş, ayrıca Santos yönetiminde ilk kez deplasmanda gol attı. Portekizli hoca ile Beşiktaş üst üste 2 galibiyet alarak da ayrıca bir ilki başardı.

DERBİ ÖNCESİ KAZANMAK ÖNEMLİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, İstanbulspor karşısında önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi. Portekizli teknik adam, “Büyük bir ciddiyetle hazırlanmıştık bu maça. Konyaspor maçındaki ikinci yarıdaki performansımızı ilk devrede gösterdik. Bulduğumuz golle rahatladık. Galatasaray derbisi öncesi motivasyonumuzun yükselmesi anlamında kazanmak önemliydi. 3 puan aldığımız için mutluyum. Her rakibe aynı şekilde hazırmanmalıyız. Galatasaray karşılaşmasına da büyük ciddiyetle hazırlanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı