Spor Kartal'dan beyaz sayfa

Kartal'dan beyaz sayfa

Paylaş
Kartal'dan beyaz sayfa

İyileşen sakatlar, Afrika Kupası’ndan dönenler ve yeni transferlerle güçlenen Beşiktaş, Konyaspor karşısında ikinci yarıdaki futboluyla zorlanmadan sonuca gitti. Siyah-beyazlılara üç puanı getiren golleri 49’da genç Semih ve 71’de Cenk kaydetti.

Beşiktaş, beyaz bir sayfa açtı. Sahasında Konyaspor’u konuk eden siyah-beyazlılar, mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Yeni transferler, Afrika Kupası’ndan dönenler ve iyileşen sakatlarla güçlenen Kartal, özellikle ikinci yarıdaki oyunuyla kolay kazandı. 14. dakikada Masuaku’nun ortasını Nzonzi, son anda kornere yolladı. Beşiktaş, ilk isabetli şutunu 23’te Muçi ile buldu ama kaleci Slowik başarılıydı.

Haberin Devamı

27’de Muçi, çalımlarla ceza sahasına girdi, vuruşu auta gitti. 29’da Uğurcan’ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Semih’in önüne düştü ancak genç futbolcunun vuruşu defanstan sekip kornere çıktı. İki takım, net pozisyon bulamadan devreyi tamamladı. İkinci devreye istekli başlayan siyah-beyazlılar, 49’da öne geçti. Rashica’nın ortasına uçarak kafayı vuran Semih, skoru 1-0’a getirdi. 64’te Al-Musrati’nin şutunu Slowik, köşeden çıkardı. 71’de Muçi’nin kaleciden dönen şutunu Cenk tamamladı, durum 2-0 oldu. Aldığı skor avantajını maç bitimine kadar koruyan siyah-beyazlılar, taraftarı önünde sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

BÖYLE OLMAMALI

İlk golün asistini yapan Rashica, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kosovalı kanat oyuncusu, “İlk yarı iyi değildik, rakibin oynamasına izin verdik. Böyle olmamalı. Ancak ikinci devre bunu değiştirdik” dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞLI ALDATMAZ

Beşiktaş yöneticisi Mete Vardar, Beşiktaşlı futbolcuların hakemi aldatmadığını söyledi. Vardar, “En az 3 pozisyonda Semih düşse rakibe kart gösterebilirdi ama devam etti. Beşiktaş futbolcusu aldatmaz. Ama Semih, ilk hareketinde kart gördü” dedi.

ÖZ ELEŞTİRİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, alınan galibiyete rağmen öz eleştiri yaptı. Portekizli hoca, “İlk 25 dakika sahada yoktuk” ifadesini kullandı. Santos, şunları söyledi: “Rakibimize topu verdik, çok geride savunduk, topu kullanamadık... 25’ten sonra biraz daha önde basmaya başladık. Topu da daha iyi kullanmaya başladık. Devre arası oyuncularımla konuştum ve ikinci yarıda bu durumu değiştirdik. Rakibimizi kalemize yaklaştırmadık, hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. İlk 25 dakikadaki oyunu bir daha tekrarlayamayız. Doğru yaptıklarımızı geliştirmek zorundayız.”

ÜÇLÜ AL-MUSRATİ’DEN

Kayseri maçında sonradan oyuna giren yeni transfer Al-Musrati, dün taraftarın önüne ilk 11’de çıktı. Orta sahada başarılı bir performans sergileyen Libyalı oyuncu, maçın ardından arkadaşlarıyla tribüne gidip üçlü çektiren isim oldu.