Spor Kır şeytanın bacağını

Kır şeytanın bacağını

Paylaş
Kır şeytanın bacağını

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci maçında Manchester United’a konuk olacak. İngiliz ekiplerine karşı son 10 deplasman maçında kazanamayan Aslan’ın hedefi, Kırmızı Şeytanlar önünde bu seriye son vermek.

Galatasaray için bir kez daha Şampiyonlar Ligi vakti. Sarıkırmızılılar, A Grubu’ndaki ikinci maçında Manchester United’a konuk olacak. Slovak hakem Ivan Kruzliak’ın yöneteceği ve saat 22.00’de başlayacak karşılaşma Exxen’den yayınlanacak. 17. kez boy gösterdiği Devler Ligi macerasına iç sahadaki Kopenhag beraberliği ile başlayan temsilcimiz, zorlu deplasmanda kazanıp bu sezon ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Ligde üst üste 6 galibiyet yaşayan ve yenilmezlik serisini 20 maça yükselten Aslan’ın öz güveni tam. İki takım, en büyük kupada 7. kez karşı karşıya gelecek. İngilizler’in 2, Cim Bom’un 1 galibiyeti var, 3 maç ise berabere bitti. Sarı-kırmızılılar, İngiliz ekiplerine karşı son 10 deplasman maçında kazanamama serisini sonlandırmak için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

DERSİMİZİ ÇALIŞTIK

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, güçlü rakibe karşı zor bir maç oynayacaklarını söyledi. Zaha ile birlikte düzenlediği basın toplantısında İngiltere’ye galibiyet için geldiklerini belirten Buruk, “Avrupa’da başarı Galatasaray’ın genlerinde var. Biz, bunu devam ettirmek istiyoruz. Dersimizi çalıştık, planımız hazır. Her maç olduğu gibi kazanmak için sahaya çıkacağız” şeklinde konuştu. Zaha ise “Takım olarak bu maç için hazırız. Onların canını yakacak oyunculara sahibiz” ifadelerini kullandı.

ZAHA’YI İYİ TANIRLAR

Cim Bom’un yıldızı Zaha, eski takımına karşı görev yapacak. Fildişili oyuncu, Crystal Palace formasıyla Manchester’a 7 kez rakip olup, 3 galibiyet yaşamıştı. 30 yaşındaki oyuncu, bu süreçte 2 gol ve 1 asist üretti. Aslan’da ayrıca Angelino, Tete, Sanchez, Ndombele ve Torreira da İngiltere tecrübesi olan isimler.

Haberin Devamı

SON İDMAN İSTANBUL’DA

Sarı-kırmızılılar, son idmanını Old Trafford’da değil İstanbul’da yaptı. Okan Buruk, maç taktiğinin bilinmemesi adına böyle bir uygulamaya gitti. Öte yandan Galatasaray kafilesini İngiltere’de coşkulu bir kalabalık karşıladı.

4 EKSİK VAR

Galatasaray’da sakatlıkları bulunan Hakim Ziyech ile Kazımcan Karataş, İngiltere’ye götürülmedi. Yine isimleri UEFA listesine bildirilmeyen Halil Dervişoğlu ile Eyüp Aydın da kritik karşılaşmada görev yapamayacak.

TEN HAG TEMKİNLİ

Manchester United’ın menajeri Erik Ten Hag, Galatasaray maçı öncesi temkinli konuştu. Hollandalı teknik adam, “Galatasaray’ın kalitesini biliyoruz. Zaha, Icardi ve Mertens gibi yıldız oyuncuları var. Doğru sonucu almak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

MİSAFİRPERVER KARŞILAYACAĞIM

Manchester forması giyen Altay Bayındır, Galatasaray ile karşılaşmanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. Altay, “Başımın üstünde yerleri var, onları misafirperver karşılayacağım” dedi.