Spor Kocaman iki müjde

Kocaman iki müjde

Paylaş
Kocaman iki müjde

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, isim vermese de Asamoah Gyan ve Krasic'e 2-3 gün içinde imza attırabileceklerini açıkladı

‘Basın doğruyu buldu!’ Yeni sezon hazırlıklarını Belçika’da sürdüren Fenerbahçe’de, teknik direktör Aykut Kocaman dün bir basın toplantısı düzenledi. Kocaman, özellikle taraftarların çok merak ettiği transfer konusunda net açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin teknik patronu, son dönemde basında yer alan isimlerin doğruya yakın olduğunu dile getirip isim vermese de Asamoah Gyan ve Krasic’i işaret ederek, “Bazı detaylar var. Ne oyuncular ne de kulüpleriyle ilgili sorun yok. İşin mali yönleri konuşuluyor şu an. Krasic’in, “Türkiye’ye gelmek istemiyorum” sözü kesinlikle tarifimin içinde kalıyor. Bazı oyuncuların buraya gelme durumlarını yaratmamız gerekiyor. İsmi geçen oyuncu gelmek istemiyorsa, birkaç kez daha söylenir, hâlâ istemiyorsa da vazgeçilir. Çünkü o şekilde getirilen bir oyuncuya karşı sonrasında tavizkar olmak gerekiyor. Bize miladını doldurmuş futbolcular değil, takıma her anlamda katkı sağlayacak, aç futbolcular gerekiyor. Özellikle forvetin merkezi için yoğun çaba sarfediyoruz. Transfer 2-3 gün içinde sonuçlanacaktır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Sistem zamanla değişecek’

Aykut Kocaman, takımda uzun zamandan beri oturmuş tek forvet sistemini hatırlatıp, “Bunu bir anda değiştirmek doğru değil, ama bu değişimi yapacağım. Biz hem Avrupa’da hem de Türkiye’de son ana kadar başarılı olmak için yarışacağız ve aynı anda bu dönüşümü yapacağız. Ben düşüncelerimi aktarmayı seven bir insanım. Futbolcular da bana alışacaklar zamanla. Ben burada olduğum sürece bana alışmak zorundalar zaten. Ben böyleyim ve değişemem. Etraftan gelen sözlerle, yanlış sözlerle bir yere kadar gidebilirsiniz. Açık olduğunuz sürece baştan acıtıcı olabiliyor, ama sonra daha rahat konuşabiliyorsunuz. Değişmeyi de doğru bulmuyorum. Açık olmayı her zaman daha doğru buluyorum ben” yorumunu yaptı.

‘Young Boys tehlikeli’

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemedeki rakipleri Young Boys’un kağıt üzerindeki halinden daha dişli olduğunu da söyleyen Aykut Kocaman, “Diri ve disiplinli bir takım olarak görünüyorlar. Eleyeceğimiz konusunda şüphem yok tabii ki, ama kolay olmayacak. Lugano ilk maç yok, ama rövanşa yetişecek. Bu arada Lugano’nun başka takıma gitme gibi bir isteği yok” şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman son olarak bugünkü Galatasaray derbisine değinip şunları söyledi: “Avrupa Kupası maçlarından önce iki takım için de önemli bir maç. En büyük dileğim 90 dakikanın dostluk havası içinde geçmesi.”

Haberin Devamı

Emre öfkesini kontrol etmeli’

Emre Belözoğlu’nun öfkeli bir oyuncu olduğunun altını çizen Kocaman, “Zaman zaman öfke kontrolünü yitirebiliyor. Öfke önemli bir performans aracıdır kontrol edilebildiği sürece. Konsantrasyon ve adale gücünü arttırır. Oyunculardan en çok istediğim şeylerden biri budur. Oyunculara, “şunu yap, bunu yap” dersen yapamayabilirler ama önemli olan gayret göstermektir. Emre de bu gayreti gösteren bir oyuncu. Emre böyle olduğu sürece ben ona destek olacağım. Bu öfke hem kendisine hem de takıma zarar vermeye başlarsa o zaman farklı bir şekilde konuşabiliriz kendisiyle, farklı uygulamalara da gidebiliriz” dedi.

‘GÜİZA’ya açık mesaj’

Takımın sorunlu futbocu Daniel Güiza’ya da değinen Aykut Kocaman, “Güiza konusunda ufak toleranslar oldu, ama ben takımda antrenman yapmayı seven, kendini geliştirmeyi seven ve kulüp aidiyetine sahip oyuncularla sonuna kadar devam etme amacındayım. Bunun içinde Güiza ne kadar yer alıyor veya yer almıyor ileride göreceğiz. Kulüp de yükümlülüklerini yerine getiriyor hem Güiza’ya hem diğer oyunculara karşı” diye konuştu.

Haberin Devamı