Spor Korkuyla gitti, koltukla döndü

Korkuyla gitti, koltukla döndü

Paylaş
Korkuyla gitti, koltukla döndü

Sakatlıkla boğuşan, Fenerbahçe’nin kazanmasıyla strese giren Galatasaray, bozuk zemin endişesiyle gittiği Ankaragücü deplasmanından zaferle döndü. K.Demirbay, Sanchez ve Icardi’nin (pen.) golleriyle kazanan Cim Bom, liderlik koltuğunu ezeli rakibinden geri aldı.

Galatasaray, 1 günlüğüne Fenerbahçe’ye emanet ettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Sarı-kırmızılılar, sakatlık sorunu, ezeli rakibin kazanmasının yüklediği stres ve bozuk zemin endişesiyle gittiği Ankaragücü deplasmanından 3-0’lık zaferle döndü. 11. dakikada defansın arkasına sarken Sowe, ağları havalandırdı ama gol, ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. 13’te Mertens’in kullandığı kornerde Kerem Demirbay’ın kafa vuruşu, önce üst direğe çarptı, sonra çizginin içine düştü ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Başkent ekibi şoku atlatamadan kalesinde 2. golü gördü. 14’te Barış Alper’in pasında Sanchez, skoru 2-0 yaptı. 29’da Icardi’nin şutunu Bahadır, köşeden nefis çıkardı. Kazımcan’ın müdahalesiyle Mertens yerde kaldı, penaltı kararı çıktı. 39’da topun başına geçen Icardi, farkı 3’e çıkardı: 3-0. Skor avantajını eline alan Galatasaray, ikinci devre tempoyu düşürdü. 66’da Icardi’nin golü, Köhn’ün rakibine faulu nedeniyle sayılmadı. 76’da Oliveira’nın şutu üst direkten döndü. Sarı-kırmızılılar, rölanti bir oyunla 3 puana rahat uzandı.

MAURO ICARDİ KENDİNİ BULDU

Galatasaray’ın yıldız forveti Icardi, kendine geldi. Sparta Prag ile oynanan maçta rakip ağları havalandıran Arjantinli futbolcu, dün de başkentte fileleri sarstı ve ligde 3 maçlık suskunluk dönemini bitirdi. Icardi ayrıca 7 Ekim’den sonra ligde ilk deplasman golünü kaydetti.

Haberin Devamı

BU TAKIMDA 2000 RUHU VAR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, takımdaki havayı kendi futbolculuğu dönemine benzetti. Genç hoca, “Sadece saha içi değil, saha dışında da Galatasaray’ı düşünen, her görevde olmak isteyen oyuncularla çalışıyorum. Bir adanmışlık var. İnancımız var. İyi bir takımız. Şampiyonluğu çok istiyoruz. Avrupa’da başarıyı çok istiyoruz. 2000 ruhuna benzetmek istiyorum” dedi. Şampiyonluk yarışına da değinen Buruk, “Hedefimiz Fenerbahçe maçında şampiyon olmak. Bunu hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.