Spor Kupa Fener'in

Kupa Fener'in

Paylaş
Kupa Fener'in

Finalde ezeli rakibi Anadolu Efes’e şans tanımayan Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası’nı 8. kez müzesine götürdü. Hücum ribauntlarında 16-7 üstünlük sağlayan sarı-lacivertliler, bulduğu ikinci şans sayılarıyla maçta fark yarattı.

ING Türkiye Kupası’nda zafer Fenerbahçe Beko’nun oldu. Sarı-lacivertliler, finalde ezeli rakibi Anadolu Efes’i 80-67 mağlup ederek 8. kez kupayı müzesine götürdü. Kanarya, bu sonuçla 2022 finalinde yenildiği rakibinden rövanşı aldı (2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye Kupası iptal edilmişti).

Haberin Devamı

Üçüncü çeyrekte bir ara 18 sayı geriye düşen Efes, son periyodun başlarında farkı 8’e indirse de Fenerbahçe, rakibine geri dönüş izni tanımadı. Hücum ribauntlarında lacivert-beyazlılara 16-7 üstünlük sağlayan sarı-lacivertliler, bulduğu ikinci şans sayılarıyla maçta fark yarattı. Fenerbahçe, bu sezon hem erkekler hem kadınlarda Türkiye Kupası’nı kazandı.

JASİKEVİCİUS’UN İKİNCİ ZAFERİ

Sezon ortasında takımın başına geçen başantrenör Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerde hoca olarak ilk kupasını kazandı. 47 yaşındaki Litvanyalı koç, 2011’de Fenerbahçe’de oyuncu olarak da Türkiye Kupası zaferi yaşamıştı. Jasikevicius, “Zaman zaman problem yaşadık ama bir şekilde geri gelmeyi başardık. Taraftarımızı mutlu ettiğimiz için sevinçliyiz” dedi.

Haberin Devamı