Spor Ligden çekilir Avrupa'da oynar

Ligden çekilir Avrupa'da oynar

Paylaş
Ligden çekilir Avrupa'da oynar

Fenerbahçe’nin ligden çekilmeyi 2 Nisan’da olağanüstü genel kurulda oylayacak olması beraberinde soru işaretleri getirdi. Bu karara birçok destek verenin yanı sıra karşı çıkanlar da var.

Sarı-lacivertlilerin, ligden düşmeyi dahi göze almasının Avrupa’da ne gibi yansıma yaratacağı merak konusu oldu. Öncelikle sosyal medyada dolaşan ve Fenerbahçe’nin ligden çekilmesiyle kazandırdığı ülke puanlarının silineceği iddiasına açıklık getirelim. Bu iddia, gerçeği yansıtmıyor. Ülke içinde alınan kararlar, UEFA’yı ilgilendirmiyor. Böyle bir yaptırım uygulanması için sarı-lacivertlilerin, Konferans Ligi’nden çekilmesi gerekiyor. Merak edilen bir başka konu ise Kanarya’nın ligden çekilmesi halinde Avrupa’da yoluna devam edip edemeyeceği. Burada da durum net. Sarılacivertliler, ligden çekilse bile Konferans Ligi’nde mücadele edebilecek.

Haberin Devamı

KIZILHAN’DAN ÇAĞRI GELDİ

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, taraftara çağrıda bulundu. Olağanüstü genel kurulun önemine dikkan çeken Kızılhan, “Tüm üyelerimiz 2 Nisan’da Ülker Stadı’nda olmalıdır. Çok değerli mesajlar ve çok anlamlı destekler geliyor. Fenerbahçe yalnız değil ve asla yalnız kalmayacak. Bunu 2 Nisan’da görmüş olacağız” dedi.

FENERBAHÇE’DEN ZİRVEYE AMBARGO

Süper Lig’in en değerli futbolcuları açıklandı. Listenin ilk üç sırasında Fenerbahçeli futbolcuların bulunması dikkat çekti. Sezon başından beri gösterdikleri performansla taraftarı mest eden Ferdi ile Szymanski ikilisi, 20’şer milyon euro ile en yüksek piyasa değerine sahip isimler oldu. Bu iki futbolcuyu, 19 milyon euro ile Fred takip etti. Icardi 18, Sanchez de 17 milyon euro ile ilk 5’i tamamladı.

Haberin Devamı

SÜPER KUPA’YA MAYIS TALEBİ

Fenerbahçe, 7 Nisan’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinin, mayısta oynanması için TFF’ye başvurdu. 11 Nisan’da Konferans Ligi maçı oynayacaklarını belirten sarılacivertliler, Olympiakos’un o haftaki maçının ertelenmesini de örnek gösterdi. Öte yandan Şanlıurfaspor Başkanı Haşim İzol, Süper Kupa maçının muhtemelen 6 Nisan’da oynanacağını kamuoyuna duyurdu.

TARAFTAR YOK İDDİASI

Fenerbahçe’nin, Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı maçlar öncesi yeni bir iddia ortaya atıldı. Sarı-lacivertli taraftarların, ceza nedeniyle Yunanistan’daki maçta tribünde yer alamayacağı açıklanmıştı. Yunan basını, 18 Nisan’da İstanbul’da oynanacak rövanş maçında da Olympiakos taraftarlarının statta olmayacağını duyurdu.