Spor Ligden çekilmek yok Süper Kupa belirsiz

Ligden çekilmek yok Süper Kupa belirsiz

Paylaş
Ligden çekilmek yok Süper Kupa belirsiz

Fenerbahçe’nin tarihi olağanüstü kongresine yaklaşık 25 bin üye katıldı. Şampiyonluğa giden takımın ligden çekilmesi opsiyonu rafa kalktı. Uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa finaline çıkılmaması ya da U19 takımıyla çıkılması görüşü ön plana çıktı. Nihai kararı yönetim kurulu verecek.

Fenerbahçe, Türk futbol tarihine geçecek tarihi bir olağanüstü kongre gerçekleştirdi. Statta yapılan ve ligden çekilmenin de gündemde olduğu toplantıya 25 bin civarında kongre üyesi katıldı. Yaşanan olaylara karşı alınacak aksiyonlar üyelerin oylarına sunuldu. Takım şampiyonluğa giderken ligden çekilme opsiyonu tamamen rafa kaldırıldı. Oybirliği ile kabul edilen ve yönetime karar konusunda tam yetki verilen dört seçenek şu şekilde oldu:

Haberin Devamı

1) Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Galatasaray ile 7 Nisan’da oynanacak Süper Kupa finaline çıkılmaması ya da U19 takımıyla katılım gösterilmesi.

UEFA’YA AÇIK KAPI

2) Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmama veya U19 takımıyla katılma.

3) Türkiye’de futbol faaliyetleriyle ilgili kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

4) Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

TARİHTEN DERS ALMAMIŞSINIZ!

Kongrede üyelere hitap eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Bize neyin diyeti ödetilmek isteniyor?” ifadesini kullandı. Koç, “Bu saldırılar ve haksızlıklar ne zaman son bulacak? Biz ligden çekilsek kimin otobüsüne kurşun atacaklar? Kimin kulübüne ve başkanına kumpas kuracaklar? Hangi takım linç etmeye çalışacaklar? Henüz 11 yıllık kulüpken bile işgal kuvvetlerine boyun eğmeyen Fenerbahçe’yi bu zorbalıklarla teslim alabileceğinizi sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Tarihten hiç ders almamışsınız. Sizlerin huzuruna her gün ölmektense bir gün ölmek için çıktık.

Haberin Devamı

KIZGINLIKLA OLMAZ

Ne sonuç çıkarsa çıksın, biz Yönetim Kurulu olarak elimizden gelen tüm çabayı sarfedeceğiz. Biz 2 Nisan kararını nasıl aldık? Çok basit, maç günü gördüklerimiz sonrası Fenerbahçe’nin yek vücut olduğunu gösterip bu kurula gitme kararı olduğuna inandık. Bu süreç öfkeyle, heyecanla, kızgınlıkla alınmadı. Bizim görevimiz sizleri temsil edenler olarak burada camiamız için en doğru kararı vermek için bir yol haritası çizmeliyiz” şeklinde konuştu.

ERDEN TİMUR’A YANIT: YARIM AKILLI

Başkan Ali Koç, Galatasaray yöneticisi Erden Timur hakkında sert açıklamalar yaptı. Koç, “Yaşanan olayları son derece hafife alarak tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi not ettik. Bir tanesi var, yalanın insan versiyonu olurdu. Terbiyesiz, utanmadan televizyona çıkıyor ve Trabzon’da yaşanan olaylar için ‘Olmamalıydı’ diyerek 15 dakika boyunca bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY’IN ARKA BAHÇESİ!

Fenerbahçe’nin hedefinde Pendikspor da vardı. Kulüp televizyonundan yayınlanan görüntülerde Fenerbahçe’nin Pendikspor ile oynadığı maçlarda rakip futbolcuların sürekli vakit geçirdiği anlara yer verildi. Pendik Başkanı Murat Özkaya için kullanılan ifadeler ise dikkat çekti: “Bu kişi, Galatasaray’ın gizli finansörü olabilir mi? Pendikspor, Galatasaray’ın arka bahçesi olabilir mi?”

SON ANA KADAR

Ali Koç, takım ve teknik heyetle yaptığı toplantıda yaşananları şöyle anlattı: “Futbolcularımız, İsmail Kartal hocamız, takım menajerimiz hepsiyle bir odaya girdik ve konuştuk. Kaptanlar söz aldı, hocamız söz aldı. Onlar Trabzon’dan olağanüstü bir kenetlenmeye gelmişlerdi ve dediler ki sonuna kadar, emekleriyle, terleriyle mücadele edecekler. Şampiyon olacağız dediler.”

Haberin Devamı

CEZALAR AÇIKLANACAK

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Karanediz ekibi ile sarı-lacivertli futbolcular Osayi, Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve bordo-mavililerin yardımcı hocası Egemen Korkmaz, PFDK’ya sevk edilmişti. Kurul, bugün yapacağı toplantının ardından hem Trabzonspor hem de diğer isimler hakkında verilen cezaları açıklayacak.