Spor Mertens parmak ısırtıyor: Geçen sezonki rakamlarını geride bıraktı

Mertens parmak ısırtıyor: Geçen sezonki rakamlarını geride bıraktı

Paylaş
Mertens parmak ısırtıyor: Geçen sezonki rakamlarını geride bıraktı

Galatasaray'ın sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 36 yaşındaki yıldız ismi Dries Mertens, şimdiden geçen sezonki rakamlarını geride bırakmayı başardı.

Burak ÖZDEMİR / Posta.com.tr Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da, sezona Kerem Aktürkoğlu forvet arkası olarak başlamıştı. Yıldız oyuncu geçen sezon sol kanatta asist kralı olmasına rağmen bu mevkiye kaydırılması şaşkınlık yaratmıştı.

Haberin Devamı

Forvet arkasında eski mevkisine göre etkinliği azalan Kerem Aktürkoğlu, Zaha'nın da formsuzluğu nedeniyle yeniden sol kanada geçti. Forvet arkasına ise, sezona rotasyon oyuncusu olarak başlayan Dries Mertens geçti.

Tecrübeli oyuncu, gösterdiği performansla adeta küllerinden doğdu.

GEÇEN SEZONU GERİDE BIRAKTI

Geçen sezon Galatasaray ligde şampiyonluk sevinci yaşarken, Dries Mertens, Süper Lig'de sahaya çıktığı 30 maçta altı gol ve üç asistlik performansıyla dokuz gole doğrudan katkı vermişti. Tüm kulvarlarda ise yedi gol ve dört asistlik performansı vardı.

Belçikalı yıldız bu sezon ise ligde 25 maçta dört gol ve sekiz asiste imza atarak şimdiden 12 gole doğrudan katkı verdi. Tüm kulvarlarda ise yedi gol ve sekiz asistlik bir başarı sergiledi.

Haberin Devamı

BİR SEZON DAHA DEVAM EDECEK Mİ?

Gelecek sezon başında Galatasaray ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Dries Mertens bu sezon, sarı - kırmızılılarda son senesini yaşıyor. Belçikalı yıldız performansıyla sezon sonunda yolları ayırmayı planlayan kulübünün de kafasını karıştırdı.

Sezon sonunda bir değerlendirme yapacak olan Galatasaray'da teknik heyet ve yönetimin ortak kararıyla Mertens ile bir sezon daha yola devam etme kararı çıkabilir.