Spor Minderde bir gümüş 3 final

Minderde bir gümüş 3 final

Paylaş
Minderde bir gümüş 3 final

Romanya’nın başkenti Bükreş’te devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde Muhammet Karavuş gümüş madalya aldı.

57 kiloda mindere çıkan Muhammet, son iki yılın Avrupa Şampiyonu Ermeni Arsen Harutyunyan’a bir dakika dolmadan yenildi. Ermeni güreşçi maçı 10-0 teknik üstünlük ile kazandı. Serbestte 3 final geldi. 125 kiloda mücadele eden Taha, yarı finalde Azeri Giorgi Meshvildishvili’yi 10-0 teknik üstünlükle yendi. 92 kiloda Feyzullah Aktürk, yarı finalde Gürcü Miriani Maisuradze’yi 8-0 mağlup etti. 74 kiloda Soner Demirtaş ise yarı finalde Macar Murad Kuramagomedov’u 3-0 ile geçerek finale çıkan diğer bir isim oldu.

Haberin Devamı

RAKİPLER ÇOK GÜÇLÜ

Taha Akgül bugün finalde ezeli rakibi Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaşacak. Soner Demirtaş, son iki yılın Avrupa Şampiyonu Dağıstan asıllı Slovak Taimuraz Salkazanov önünde altın madalya arayacak. Feyzullah Aktürk ise finalde Avrupa Şampiyonu, Dünya ikincisi Slovak Boris Makoev ile karşılaşacak. Bu arada 86 kiloda Osman Göçen de bugün bronz maçına çıkacak.

İBRAHIM ÇİFTÇİ BRONZ ALDI

97 kiloda mindere çıkan İbrahim Çiftçi, Belaruslu rakibi Aliaksandr Hushtyn’i 6-5 mağlup ederek bronz madalya kazandı. 70 kiloda Haydar Yavuz ise Bulgar Ramazanov’a 11-3 yenilerek bronz madalyayı kaçırdı.