Spor Montpellier kaybetti, PSG takipte

Montpellier kaybetti, PSG takipte

Paylaş
Montpellier kaybetti, PSG takipte

Ligue 1'in 17. hafta karşılaşmaları, hafta sonunda oynanan maçlarla tamamlanırken, Montpellier yenilmesine karşın liderliği bırakmadı

Fransa'da lider Montpellier deplasmanda oynadığı maçta Valenciennes’e 1-0 yenildi. Evsahibi takıma galibiyeti getiren golü 46. dakikada Foued Kadir kaydederken, Montpellier, haftayı puansız kapatmesine karşın averajla da olsa liderliğini sürdürdü.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PUAN DURUMU

Montpellier’nin en yakın takipçisi Paris Saint Germain ise 17. haftada Sochaux ile deplasmanda oynadı. Rakibine göre çok daha üstün görünen Paris ekibi, 8’i isabetli 20 şut çektiği maçta rakibini, Kevin Gameiro’nun 20. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Paris Saint Germain, bu galibiyetle puanını 36’ya çıkarttı ve ikinci sıradaki yerini, liderle puan farkını kapatarak sürdürdü.

LİLLE 2 GOLLE 3 PUAN ALDI

Hafta arasında Trabzon’u ağırlayan ve Şampiyonlar Ligi’ndeki son grup maçında rakibiyle berabere kalarak turnuvaya Avrupa Ligi biletini dahi alamadan veda eden Lille, evinde oynadığı lig maçında Dijon’u 2-0 yendi.

Ligue 1’in son şampiyonunu galibiyete taşıyan golleri 16. dakikada Moussa Sow ve 58. dakikada Eden Hazard attı. Bu galibiyetle puanını 34’e çıkartan Lille, lider Montpellier ile arasındaki puan farkıını 2’ye indirdi.

UMUT BULUT 90'DA 3 PUANI GETİRDİ

Haftanın bir diğer maçında Toulouse ile Evian karşı karşıya geldi. Toulouse, evinde oynadığı maçın 25. dakikasında Moussa Sissoko’nun attığı golle 1-0 öne geçti.

Konuk ekibin, 50. dakikada Daniel Wass’ın attığı golle beraberliği yakalamasına engel olamayan Toulouse, bitti gözüyle bakılan maçın son dakikasında Umut Bulut’un attığı golle 2-1 öne geçti ve bu sonuçla 3 puanı alan taraf oldu. Toulouse, bu galibiyetle puanını 29’a çıkarttı ve 6. sırada yer aldı

GOL KRALLIĞI

12 gol: Olivier Giroud (Montpellier)
9 gol: Kevin Gameiro (Paris St Germain)
7 gol: Dennis Oliech (Auxerre), Alain Traore (Auxerre), Bafetimbi Gomis (Lyon), Loic Remy (Marsilya), Nene (Paris St Germain).

Haberin Devamı