SporMüthiş yarış ezeli rakiplere yakıştı

Müthiş yarış ezeli rakiplere yakıştı

Paylaş
Müthiş yarış ezeli rakiplere yakıştı

Süper Lig’de son iki haftaya Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk umuduyla giriyor. Cim Bom’a kalan iki maçta 1 puan yeterken, Fenerbahçe için tek şans, pazar günkü derbide rakibini, son hafta İstanbulspor’u yenip, Galatasaray’ın Konya’da yenilmesini beklemek. Zaman zaman tansiyon yükseldi ama iki ezeli rakip futbolseverlere şölen tadında bir sezon yaşattı.

Galatasaray, Karagümrük önünde çok zorlandı. Maçta yaşanılan puan kaybı korkusu derbi ve sonrasındaki Konya maçında etkili olabilir mi?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Galatasaray, Karagümrük maçına o hep söylediği ‘Konsantrasyon’ ile çıkmamış. ‘Nasıl olsa alırız’ yaklaşımı biraz ağır kaçabilir ama işi baştan sıkı tutmadığını söyleyebiliriz. Biraz maçın içine girince, son dakika üç puanı aldılar. Fenerbahçe maçının ‘Konsantrasyon’unun daha farklı olacağını düşünüyorum. Konya maçı şimdilik uzak.

COŞKUN TÜRK: Karagümrük, bir anlamda kupa finalini de es geçip lige konsantre olmuştu. Kalesinde pozisyonlar gördüğü gibi lider karşısında önemli fırsatlar da yakaladı. Puan kaybı korkusundan ziyade aslında tam motive olmuş takımlar karşısında hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin çok zorlandığını gördük lig boyunca. Bu takımlar arasında dağlar kadar fark olmadığının da göstergesi. Hem derbi hem de Konya maçına bu açıdan da bakmak lazım.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Sona yaklaştıkça oyuncu ister istemez strese girer. Puan kaybı korkusu takımı olumsuz etkilemiş. Üstelik Karagümrük golü endişeli bir durum yaratmış. İlk devre beraberlik gelmeseydi sonuçta başka bir rakam ortaya çıkabilirdi.

BARIŞ KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ

Okan Buruk maç sonu Barış Alper’i övdü. Sağ bekte, kanatta, forvette oynadı. 3 yıl önce piyasa değeri 700 bin euroydu, şimdi 13 milyon euro oldu. Barış, Avrupa’ya gider mi, gitmeli mi?

ŞORAY UZUN: Bence Barış bir sezon daha kalmalı. Şimdi giderse; buradaki misyonunu ve gelişimini tam olarak tamamlamadan gitmiş olacak. Hani biraz daha pişmek diye bir tabir var. Belki Arda Güler bir yıl daha kalmalıydı mesela. İlla gidecekse de sürekli oynayacağı bir takıma gitmeli. Barış Alper’i gösterdiği gelişim için ne kadar kutlasak az olur.

COŞKUN TÜRK: Barış’a helal olsun. Kendisini çok geliştirdi, geliştirmeye de devam ediyor. Sadece saha içi değil saha dışında da futbol adına çok doğru işler yaptığını biliyoruz. Bu düşüncedeki birisi Avrupa’ya gitmeli ve çok da başarılı olur.

FAİK GÜRSES: Barış tam bir silici olmuş. Mertens’e attırdığı golün bir destanı yazılır. Hırslı, yetenekli ve kendini sürekli geliştiriyor.

KARTAL YOLUN SONUNA YÜRÜYOR!

İsmail Kartal ilk kez ‘ezber bozdu’. Bu değişiklikler için geç kalmadı mı? “Yolumuza devam ediyoruz” sözleri tepki çekti, hangi yola devam ediyor?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Sezon başında, ortasında yazdım, söyledim. Djiku rahatlıkla 6 numarada oynayabilirdi. Oynayabildiğini de Kayseri maçında gördük. Saçma sapan Krunic ısrarıyla bu duruma gelindi. Kartal, maç sonu konuşmalarında hiç iyi değil. Kendini tam anlatamıyor ve bunun sıkıntısını yaşıyor.

FAİK GÜRSES: Hocanın sözleri taraftar ve futbolcuyu son 180 dakikaya nasıl motive ederim çabası. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş sen Kadıköy’de motivasyon konuşması yapıyorsun. Geçti Bor’un pazarı diye başlıyor atasözü. Fenerbahçe içerdeki puan kayıpları ve oyuncu tercihleri ile yıkıldı.

ŞORAY UZUN: İsmail Kartal ‘görevin sonu’na doğru yola devam ediyor. Kendi evinde daha önce bu cesareti göstermiş olsaydı şimdi en az iki kupada devam ediyor olurdu. Tren kaçmış, son üç maç cesaret gösterisi. Artık bu gösteriyi izleyecek seyirci de bıkkın.

MOURİNHO TÜM SORUNLARI ÇÖZER Mİ?

Ali Koç yeniden aday oldu, İsmail Kartal’ın kalmayacağı belli. Mourinho konuşuluyor. Portekizli hoca gelir mi, gelirse başarılı olma şansı nedir?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Koç, ‘Olmayacağım’ dediği zamanda bile adaydı. Niye bu tür davranıyor anlamak mümkün değil. 6 yıllık hatalarından ders aldıysa ne yapar eder ya Mourinho ya da onun kalibresinde bir teknik adamı getirir, çok iyi transferler yaparsa yeni seçileceği dönemde bir şampiyonluk yaşar.

FAİK GÜRSES: Bir var bir yok olmuyor işte. Taraftarların Sayın Ali Koç’a olan inancı zayıfladı. Bırakacaksan Süleyman Seba gibi kesip atacaksın. Yeni sezonda küçük bir sallantıda Sayın Koç’un sandalyesini iterler.

ŞORAY UZUN: Yabancıların söz bittiğinde ya da gerçekten söylenecek bir şey olmadığında söylediği gibi; Ali beyin başkan adaylığı konusunda No comment (Yorum yok). Ali beyin Mourinho’yu getirmesi sorunları çözmez. Bu kez iki büyük ego karşı karşıya gelir. Jose her hafta hakemlere sallar. Rakiplere sallar. Eski başarılı durumu da yok. Mourinho, Fenerbahçe için zaman kaybı olur. İlk başta medya onu çok şişirir falan filan. Yeni Xabi Alonso’lar bulmak ve arkasında durmak lazım.

Haberin Devamı

TRABZON DÖNEMSEL KIRILMALAR YAŞADI

Trabzon, Avrupa’yı garantiledi. İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, “Bu takım şampiyonluğa oynamalıydı, kırılmalar yaşadı” dedi. Bu kırılmalar hangi maçlardır?

COŞKUN TÜRK: Kırılmaları maç olarak değil, dönemsel yaşadı. Bazen futbolcuların motivasyonu tam değildi bazen de teknik anlamda ve transferlerde sorunlar yaşadı.

FAİK GÜRSES: Kırılmaları her takım yaşar. Sakatlık, performans düşüklüğü gibi. Ancak Trabzonspor’un da bir kaç yanlış transferi, kulübe zayıflığı çok etkili oldu puan kayıplarında.

ŞORAY UZUN: Osman Zeki Korkmaz, Trabzonspor’a iltifat etmiş. Son döneme kadar Trabzonspor hemen her maç kırılgandı. Zaten bu sezon sorun istikrarın bir türlü sağlanamamış olması.

SEZON KUPAYLA ANLAM KAZANIR

Beşiktaş ligde kalan iki maçta puan kaybederse 5. sırayı Kasımpaşa’ya kaptırabilir. Bu görüntüdeki Kartal kupayı alabilir mi?

FAİK GÜRSES: Çare kupa, olmazsa gidilecek doktor da reçete yazmaz. Yiyeceğin kadar puan farkı yemişsin. Karnın tok. Eğer kaliteli bir hoca ve en az 7-8 transferle lige giremezsen kulüp ziyaretine gelen fotoğraf çektirecek adam da bulamazsın. Albüm bayağı dolu. O kadar çok fotoğraf çektirdi ki malum şahıs, bu da başka bir rekor demek. Bir tek takım fotoğrafı yok. Taraftar yeni gelecek oyuncularla verilecek son pozları bekliyor.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş bu sezonu tamamen kupaya endeksledi. Alırsa ne ala, almazsa heba olan bir sezon yaşar, bunun sıkıntıları yeni sezona da taşınır.

ŞORAY UZUN: Kupa finali tek maç. İki takımın da şansı var. Şu takım kupaya daha yakın diyemeyiz. O gün kim günündeyse kupayı alır. Bu sezon Beşiktaş için ‘kayıp sezon’ diyebiliriz. Yönetim sadece racon racon konuşup yine saçma sapan işler yaparsa önümüzdeki sezonu da kaybedebilirler. Rakiplerine Beşiktaş’ın büyüklüğü üzerinden yanıt verene kadar o büyüklüğe yakışır tercihlerde bulunun. Her şeyden evvel kendi öz evladınıza (Rıza Çalımbay) reva gördüğünüz muameleyi bir daha gözden geçirin mesela.

LİGİN ALTINDA DRAM YAŞANIYOR

Düşme hattı alev alev. Gaziantep-Karagümrük, Kayseri-Konya bu hafta kendi kaderlerini kendi belirleyecek. Düşme 3’lü hatta 4’lü averaya kalabilir mi?

COŞKUN TÜRK: Ligin tepesinde iki takım uzak ara yaptı, altı yangın yeri. Her iki maç da çok gergin geçecek. Düşecek takımlar averaj hesaplarını yapıyorlardır. Bu anlamda çok enteresan bir sezon sonu yaşayabiliriz.

FAİK GÜRSES: Herşey mevcut düşme hattında. 1.Lig’in son haftasında yaşananların tamamı burada da yaşanacak. Uzatmalara dikkat edin. Bir zamanlar maç uzasın da diğer sonuçları bir görelim diye sahaya horozları salmışlardı. Hakem unsuru çok önemli, şüphe uyandıran maç tatil edilmeli. Sahaya da adalet gelmeli.

ŞORAY UZUN: Tarih maalesef sadece müthiş şampiyonluk mücadelesini yazacak ama bu yıl esas dramlar ligin en altında yaşanıyor. Ligde kalma mücadelesi inanılmaz bir hal aldı. Her türlü ihtimal olabilir. Bazı ihtimaller sadece takımların kendi ellerinde değil. Rakiplerin ne yapacağı da belirleyici.