Spor Ne kadar zor o kadar iyi!

Ne kadar zor o kadar iyi!

Paylaş
Ne kadar zor o kadar iyi!

Haziran ayından beri çok az maç yaptıklarını dile getiren A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 öncesi hazırlık maçı oynamak için özellikle güçlü rakipleri seçtiklerini dile getirdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, hazırlık maçları için özellikle güçlü rakipler seçtiklerini söyledi. Macaristan ile Avusturya’nın şampiyonada yer aldığını, İtalya’nın ise son şampiyon olduğunu belirten tecrübeli hoca, Polonya’nın da muhtemelen turnuvada boy göstereceğini dile getirdi. Montella, “Tüm bu maçlar hazırlık maçı gibi gözükse de rekabeti çok yüksek maçlar, bizi de geliştirecek maçlar. Hazirandan bu yana çok az maç oynadık. Takımı geliştirmek amaçlı ve neler yapabileceğimizi daha iyi anlamam için bu tarz zorluk seviyesi yüksek maçları seçtiğimi söyleyebilirim. Zorluk derecesi yüksek maçları tercih ettim, belki sonuç olarak bir yere varamayız ama zor maçlarda kendinizi geliştirdiğinizde ondan sonra istediğiniz her şeyi daha iyi uygulayabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

SALİH ÖZCAN HEYECANI

Borussia Dortmund forması giyen Salih Özcan hakkında yaşanan bir gelişme Türk kulüplerinin iştahını kabarttı. Alman ekibinin, sezon sonunda milli futbolcu ile yolları ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Bild gazetesi, Dortmund’un takım kaptanı Emre Can ile Salih Özcan’ı yeni sezon kadrosunda düşünmediğini öne sürdü. 26 yaşındaki Salih’in adı geçtiğimiz transfer dönemlerinde Fenerbahçe ve Galatasaray ile anılmıştı.

TFF’DEN YENİ UYGULAMA

TFF, Süper Lig’in 30. haftası itibarıyla karşılaşmalarda mücadele edecek takımların analizlerinin, maçlar öncesinde müsabakayı yönetecek hakemlere iletilmeye başladığını duyurdu. UEFA’nın da benzer bir sistem kullandığının ifade edildiği açıklamada, uygulamanın takım dizilişi, hücum ve savunma anlayışı, geçişler, duran toplar, fauller, sarı, kırmızı kart ve ofsayt pozisyonları gibi başlıklar altında yapılan analizlerle hakemlerin maç performanslarına katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

OFSAYTTA DEVRİM

Futbolda oyun kurallarını belirleyen Futbol Birliği Kurulu (IFAB), ofsaytın daha net bir şekilde belirlenmesi ve tartışmaların azaltılması hedefiyle kuralda değişikliğe gidiyor. Yeni kurala göreyse hücum oyuncusunun küçük bir kısmı dahi rakip savunmayla aynı hizada olursa ofsayt kararı çıkmayacak. Yarı otomatik sistem de bundan böyle bu esası dikkate alarak çalışmaya başlayacak. IFAB; bir süredir İtalya’daki U18 maçlarında denediği sistemde ofsaytların yarı yarıya düştüğünü açıkladı.

ARDA GÜLER’DEN GARANTİ İSTEĞİ

Real Madrid forması giyen Arda Güler’in başka bir takıma kiralanma ihtimali İspanyol basınında sıkça dile getiriliyor. Milli oyuncu ile adı en fazla anılan kulüp Real Sociedad. La Liga ekibinin transfer için hayli istekli olduğu vurgulanırken, milli futbolcunun şartının transfere engel olabileceği aktarıldı. Arda’nın süre garantisi talep ettiği ve yedek kalacağı bir takıma gitmek istemediği kaydedildi.

ÖZEL SPORCULAR İTALYA’YI YIKTI

TFF’nin ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği ve Özel Sporcular Federasyonu bünyesinde bulunan son Avrupa şampiyonu Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız, Antalya’da ikincisi devam eden ‘Trisome’ oyunlarının ilk maçında İtalya’yı 10-1 yendi. Antalya Spor Salonu’nda yapılan maçta Futsal Milli Takımımızın gollerini Resul Orakçı (4), Birkan Dikici (2), Anıl Koçak (2), Mert Uruk ve Tahra Kavis kaydetti.

Haberin Devamı