Spor Nefes kesen yarışta yürekler ağızda

Nefes kesen yarışta yürekler ağızda

Paylaş
Nefes kesen yarışta yürekler ağızda

Bazı maçlarda sıkıntılar yaşasa da Fenerbahçe ve Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Beşiktaş ve Trabzon yarışta çok uzakta. Anadolu takımları da zirveyi zorlayacak gibi görünmüyor. Ara transferde alınacak isimlerle dengelerin değişip değişmeyeceğini ise bekleyip göreceğiz.

GALATASARAY’A KESİN TAKVİYE YAPILMALI

Haberin Devamı

Gaziantep önünde Aslan öldü öldü dirildi. Bazı oyuncular formsuz. Direklerden dönen toplarla da şanssızlık tavan yaptı. Okan Buruk çözüm bulur mu?

ŞORAY UZUN: Okan Buruk bu maçı çeviren adamdır. Yaptığı değişiklikler üç puanı getirdi. Tek bir maçta direklerden dönen tam beş tane topa kimse bir şey yapamaz. Oyuncular bu maçta hem formsuz hem de şanssızdı. Bu formsuzluğun nedeni yorgunluk ise sorun değil, dinlenirsin geçer. Gaziantep bu sene her takımı çok zorladı ama düşme hattında. Çok ilginçtir; bence ligde şu an için öyle formda bir takım yok. İstikrar da yok. Tepedeki iki takım bir şekilde kazanıp yollarına devam ediyorlar sadece.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray yoğun baskı kurduğu, 5 topunun direkten döndüğü maçta 3 puanı son anlarda kurtardı. Rekorlar kıran Okan Buruk buna eldeki futbolcularla çözüm bulamaz. Mutlaka takviye istiyordur.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Galatasaray’ın kadrosu derin ve zengin. Okan hoca yıldız oyuncuya karşı alt yapıdan gelen futbolcuyu da tercih ediyor. Bir hafta Zaha, sonra Barış Alper, her zor maçın altından kalkıyorlar. Bu maratonda çok da formsuz oyuncu göremiyorum.

DUBOİS’İN BAŞAKŞEHİR’DE NE İŞİ VAR?

Boey reddedilemeyecek bir rakama satıldı. Sol bekte sıkıntı varken sağ bek sorunu çıktı. Para ve şampiyonluk yolunda bir tercih denilebilir mi?

ŞORAY UZUN: Boey gidince şampiyonluk gitmiş olmuyor, otuz küsür milyon euro gelmiş oluyor. Haftalardır yazıyorum; ‘Dubois’in Başakşehir’de ne işi var?’ diye. Dubois’in sol bek performansı bile Angelino’dan daha iyiydi. Kaan Ayhan da Barış Alper de Boey’in yerinde rahatlıkla oynar ama Boey’e gelen teklif her zaman gelmez. Dört yıl önce 23 milyon euroya satılmayan Abdülkadir’in bu hafta 4-5 milyona gideceği unutulmamalı.

COŞKUN TÜRK: Boey rekor transferle gitti, ancak savunmanın solunda sorun varken şimdi de sağında aynı dert var. Bu bölgelere acil olarak takviye şart. Etkili futbolcunu satıyorsan mutlaka yeri doldurulmalı. Yoksa şampiyonluk yarışı çok zor geçer.

FAİK GÜRSES: Ne kadar para o kadar köfte diye boşuna dememişler. 1’e aldığını 40’a yakın bir paraya sattın. Kiralıklar, opsiyonu olanlar bile prim yaptı. Kaliteli transfer altın gibidir. Sarı maden ne kadar çok yükseliyorsa Galatasaraylı futbolcu da aynı ölçüde değer kazanıyor.

Haberin Devamı

FENER HER MAÇ BİR SİHİRBAZ ÇIKARIR

Fenerbahçe’de Çağlar ile stoper sorunu bitti. Ancak Osayi’nin yokluğunda sağ bek sıkıntılı, forvetlerdeki düşüş de sürüyor. Her maçta Cengiz gibi kahraman çıkar mı?

COŞKUN TÜRK: Fenerbahçe stoper konusunda belki de tarihinin en alternatifli dönemini yaşıyor. Djiku, iyileşen Becao, Bonucci, Serdar son dönemde orada çok iyi oynayan Oosterwolde ve Çağlar. Eğer yine sorun yaşarsa sorumlusu teknik heyet olur. Sağ bekte Osayi’nin yokluğu çok net belli oluyor. Dönüşüyle takımın sorunları iyice azalır. Forvette sorun son vuruşlar. Her maç bir kahraman çıkar mı bilinmez ama İsmail Kartal hücum organizasyonlarını mutlaka çeşitlendirmeli.

FAİK GÜRSES: Bu kadrodan kahraman değil her maç bir sihirbaz çıkar. Savunma stoperden geçilmiyor. Bonucci geldi, yedek düşünsenize. Orta saha ve forvetin kalitesi de ortada. Fenerbahçe’den iki takım çıkardı diyordum. Çıtayı yükselttim, 3 takım çıkar. Bir çok da kahraman.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Şampiyonluk yolunda artık Galatasaray ve Fenerbahçe baş başa kaldı. Bu iki testiden birinin kırılacağı da yok. Galiba sonuna kadar gidecekler. Fenerbahçe’de Cengiz, Galatasaray’da Barış Alper üç puanı getiren isimler oldu. Her maç bir kahraman çıkmaz. Zaten her maç bir kahraman bekleyen bu işi götüremez. Fenerbahçe’de forvetlerin artık sahne alma zamanı geldi. Çağlar’ın gelişiyle beraber artık Fenerbahçe’de bir defans sorunundan bahsedemeyiz.

İSMAİL KARTAL CESUR OLMALI

Tadic, Szymanski ve İrfan Can eski formunda değil. Krunic beklenen etkiyi yapamadı. İsmail Kartal yeni rotasyonlar yapacak mı, yapmalı mı?

COŞKUN TÜRK: Tadic, Szymanski ve İrfan Can sezon başı formunu yakalarsa hücum hattı da düzelecektir. Krunic bir Fred değil. Ancak son maç sahanın en çok koşan futbolcusu olarak dikkat çekti. Uyum sorunu sürüyor diye düşünüyorum. Oynadıkça etkisi artacaktır. İsmail Kartal gerekli rotasyonları yapıyor, yapmalı da.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Ankaragücü maçı sonrası ilk onbirde değişiklik olacağının sinyalini verdi. O da sıkılmıştır aynı onbirle oynamaktan. Yeni isimler, yeni Fenerbahçe yolda.

ŞORAY UZUN: İsmail Kartal biraz daha cesur olmalı. Yönetim ona hemen her teknik direktörün sahip olmak isteyeceği bir kadro verdi. Bunun için çok para da harcadı. Artık top İsmail Kartal’da. Samandıra’da tüm oyuncuları hazır edecek. Oynamayanları oynayanlarla değiştirecek. Kimsenin ismine takılmayacak. Bu saatten sonra kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz söyleyeyim.

BEŞİKTAŞ’TA KONGRE SESLERİ YÜKSELEBİLİR

Beşiktaş kötü günler yaşıyor, transfer gecikiyor. Başkan Hasan Arat, Avrupa’da transferin kapanmasını bekliyor, fırsat transferi için. Doğru bir yaklaşım mı?

FAİK GÜRSES: Başkan vaat değil söz verdi. Beşiktaş’ın transferi Svensson değildir. Yönetime ve başkana yapıcı bir eleştiri getirmeye çalışıyorum. Saygım da var. Ama taraftar beklemez. Eski yönetimi niye değiştirdiler. Transfer yüzünden. Elimiz hazır dediğiniz halde hala elle tutulur 3 adam gelemedi. Çok mu lazımdı Svensson. 25 puan olmuş zirve ile aranız, Serdar Topraktepe ile devam edip 70’ine merdiven dayamış bir hocayı getirmenin bir manası var mı? Sivasspor maçından sonra Santos ‘hakemler hakkımızı yedi’ diyor. Günaydın mister. 121 yıldır Beşiktaş’ın hakkı yeniyor. Siz takımın çehresini değiştirin, hakem saçmalığına yönetim yanıt versin.

COŞKUN TÜRK: Hasan Arat’ın seçim öncesi vaatlerinin altı boşmuş. Ne demek fırsat transferi? Bu sezon için kredisi var diye düşünüyordum ama mağlubiyetler devam eder, beklenen transferler de yapılmazsa ‘olağanüstü kongre’ sesleri daha yüksek çıkmaya başlar.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş için bu sene artık bitti diyebiliriz. Ellerinde bir tek Ziraat Türkiye Kupası kaldı. Artık kadro yapılanması olarak önümüzdeki sezonu düşünerek hareket etmek son derece mantıklı. Bu durumda Hasan başkanın ‘fırsat transferi’ beklemesi kulübün çıkarına olacaktır. Bu sene olan olmuş. Daha uygun fiyata çok iyi isimler almanın ne gibi bir olumsuzluğu olabilir ki? Taraftar kızıyor ama olan bitenin tek sorumlusu Sayın Arat değil.

TRABZON’DA İŞLER DÜZELECEK GİBİ DEĞİL

Trabzonspor, daha büyük fark yiyebileceği maçta Kasımpaşa’ya 3-2 yenildi. Avcı yan hakemi suçlamayı seçti. Yenilgi bir hataya bağlanabilir mi?

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor’da işler iyi gitmiyor. Bu kadroyla gitmeyecek gibi görünüyor. Transferler gecikti, taraftar homurdanmaya başladı. Yenilgiyi bir hataya bağlamak da çaresizliğin göstergesi.

FAİK GÜRSES: Bu yenilginin çıkan topla alakası yok. Uğurcan bile protesto edildi. Söylem ve eylemin farklı olduğunu gören seyirci de çileden çıktı. Trabzonspor taraftarı farklıdır. Lekeyi gördüğü an hiçbir kuru temizlemeci çıkartamaz. Durum yönetim ve teknik kadro açısından çok vahim.

ŞORAY UZUN: Trabzonspor’da Avcı ne yaparsa yapsın takım bir türlü dikiş tutmuyor. Öyle oldu, böyle oldu, her neyse... Bu sene böyle oldu. İlginç olan; bu sözümona dökülen Trabzonspor Süper(!) Ligimizde 3. sırada! Türkiye Kupası’na ihtiyaç duymadan da Avrupa’ya gidebilir. Sayın Avcı’nın yan hakemi suçlaması çok normal. Kaybeden hakeme sallıyor. Santos bile daha 3. maçında hakeme sallamayı öğrenmiş. Trabzon, Kasımpaşa maçını kaybetti ama ilk yarı farka gidebilirdi de. Bir sorun olduğu muhakkak. Onu çözecek kişi de Avcı’dır. Ama kendisi maç sonu; kadro konusunda yönetimi işaret etmeyi ve hakeme sallamayı tercih etti.