Spor Nesrin Baş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Avrupa Şampiyonu olan Güreşçi Nesrin Baş’ın kariyeri

Nesrin Baş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Avrupa Şampiyonu olan Güreşçi Nesrin Baş’ın kariyeri

Paylaş
Nesrin Baş kimdir, kaç yaşında ve nereli? Avrupa Şampiyonu olan Güreşçi Nesrin Baş’ın kariyeri

Nesrin Baş, Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda tüm rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu. Bayrağımızı bir kere dalgalandıran ve Milli gururumuz haline gelen Güreşçi Nesrin Baş’ın kariyeri ve özel hayatına ilişkin detaylar da pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı…

Milli Güreşçi Nesrin Baş, bir kere daha göğsümüzü kabarttı. 72 kiloda mücadele eden başarılı sporcu finalde son Avrupa şampiyonu Rumen sporcu Alexandra Nicoleta Anghel'le karşılaştı. Rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla yenen Nesrin Baş, kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Peki, Nesrin Baş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ayrıntılar…

Haberin Devamı

NESRİN BAŞ KİMDİR?

25 Haziran 2002 tarihinde dünyaya gelen Nesrin Baş’ın nereli olduğuna dair internette bir bilgi bulunmuyor.  

KARİYERİ

2021 Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda Kuzey Makedonya'da bronz madalya kazanan Nesrin Baş, Belarus rakibi Natallia Belskaya karşısında tuşla galip gelerek başarısını taçlandırdı. Aynı yıl Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda ise Polonyalı Karolina Gabriela Kozlowska ve Belaruslu Aline Miklasheuskaya'yı mağlup ederek bronz madalya elde etti.

2022 Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Roma'da altın madalya kazanan Nesrin Baş, Moldovalı rakibi Luciana Beda'yı teknik üstünlükle yendi. Ayrıca, 2022 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda Sofya'da Hint rakibi Arju Arju'yu mağlup ederek bronz madalya elde etti.

Haberin Devamı

2023 Avrupa U23 Güreş Şampiyonası'nda Slovak Zsuzsanna Molnár'ı finalde 4-0 yenerek altın madalya kazanan Nesrin Baş, bu başarıyı çeyrek finalde Rumen Adina Irimia, yarı finalde ise Moldovalı Irina Rîngaci'yi mağlup ederek elde etti. Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ise eleme turundan başlayarak bronz madalya kazanma başarısını gösterdi.

Son olarak, 2024 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Rumen Alexandra Anghel'i finalde 5-1 yenerek altın madalya kazanan Nesrin Baş, çeyrek finalde Belarus Viktoryia Radzkova'yı ve yarı finalde Polonyalı Wiktoria Chołuj'i mağlup ederek zafer elde etti.