Spor Okan Buruk'tan takıma uyarı: Hafife almayın

Okan Buruk'tan takıma uyarı: Hafife almayın

Paylaş
Okan Buruk'tan takıma uyarı: Hafife almayın

Bugünkü Rizespor maçı öncesi Okan Buruk’tan takıma uyarı geldi. Karadeniz ekibinin kötü deplasman serisine son vermek için sahaya çıkacağını belirten genç teknik adam, “Rakibi kesinlikle hafife almayın. Bize zorluk çıkaracaklardır” şeklinde konuştu.

Bugün Rizespor’u konuk edecek olan lider Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, işi sıkı tutuyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde iç sahada oynadığı tüm maçları kazansa da genç hoca, bu durumun takımda rehavet yaratmaması için yoğun çaba harcıyor. Deplasmanda 10 maçtır kazanamayan Karadeniz ekibinin bu kötü seriyi bitirmek için sahaya çıkacağını düşünen Buruk, oyuncularına uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Rakibin ters bir takım olduğunu vurgulayan başarılı teknik adam, “Rizespor’u kesinlikle hafife almayın. Dış sahada uzun süre kazanamamaları sizi yanıltmasın. İyi bir hocaları var, bize zorluk çıkaracaklardır. Güçlü bir hücum hattına sahipler, savunmada dikkatli olmalıyız. Erken atacağımız bir gol, bizi rahatlatır. Bu maç için hepinizden tam konsantrasyon istiyorum” ifadelerini kullandı.

NELSSON TAMAM PARTNERİ KİM?

Galatasaray’ın stoper hattında belirsizlik hakim. Abdülkerim kadroda yok, Sanchez’in de hafif sakatlığı var. Kolombiyalı futbolcu için son karar bugün verilecek. Sanchez kendini iyi hissederse Nelsson ile birlikte stoper tandemini oluşturacak. Aksi durumda ise bu bölgede forma Kaan’a verilecek.

Haberin Devamı

MUSLERA’DAN 4. DALYA

Galatasaray kaptanı Muslera, 4. kez dalya demek için kalede olacak. Uruguaylı file bekçisi, Süper Lig’deki 400. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılarda en uzun süre görev yapan yabancı isim olan Muslera, geride kalan 399 lig maçında kalesinde 383 gol gördü. Bir maçta en fazla 5 gol yiyen 37 yaşındaki futbolcu, 154 karşılaşmada ise rakip forvetlere geçit vermedi.

REKOR PEŞİNDE

Okan Buruk, bugün galibiyet yaşarsa Lucescu’nun rekoruna ortak olacak. Genç teknik adam, iç sahadaki kazanma serisini 18 maça çıkaracak ve Rumen hocanın rekorunu egale edecek. Öte yandan alınacak galibiyet, Galatasaray için de farklı bir anlam taşıyor. Sarı-kırmızılılar, mücadeleyi 3 puanla tamamlarsa aynı sezonda iki kez 10 maçlık kazanma serisi yakalayan ilk takım olacak.

ASLAN 15’TE 15 İÇİN SAHADA

Galatasaray, haftanın açılış maçında Rizespor’u konuk edecek. Rams Park’ta saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Bahattin Şimşek yönetecek. Ligde sahasında puan kaybetmeyen tek takım olan sarı-kırmızılılar, Karadeniz ekibi karşısına 15’te 15 yaparak liderliğini korumak için çıkacak. Cim Bom’da sakatlıkları bulunan Abdülkerim ile yeni transfer Aurier’in yanı sıra kadro dışı bırakılan Oliveira, karşılaşmada görev almayacak. Aslan, sahadan zaferle ayrılırsa ligdeki galibiyet serisini de 10 maça yükseltecek.

Haberin Devamı

DÖRT İSİM SINIRDA

Sarı-kırmızılılarda 4 futbolcu kart ceza sınırında bulunuyor. Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Kaan ve Ziyech, Rizespor karşılaşmasında kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta Kasımpaşa ile oynanacak mücadelede forma giyemeyecek.