SporPanzer gibi başladı

Panzer gibi başladı

Paylaş
Panzer gibi başladı

EURO 2024’ün açılış maçında ev sahibi Almanya, İskoçya’yı 5-1 mağlup etti.

Panzerler, İlkay Gündoğan’ın kaptanlığında Münih’te 75 bin taraftarın önünde Wirtz (10), Musiala (19), Havertz (45+1 penaltı), Füllkrug (68) ve Emre Can’ın (90+3) golleriyle kazandı. İskoçya’nın tek golünü ise 87’de Rüdiger kendi kalesine attı. 25’te Christie’nin müdahalesiyle Musiala yerde kaldı.

Haberin Devamı

Hakem penaltıyı verdi. VAR incelemesinde pozisyonun dışarıda olduğu anlaşıldı, karar serbest vuruş oldu. 42’de Porteous’un darbesiyle İlkay yerde kaldı, hakem ‘Devam’ dedi ama bu kez VAR ‘penaltı ve kırmızı kart’ için hakemi çağırdı. Havertz penaltıyı attı, Porteous, EURO 2024’ün ilk kırmızı kartını gördü. 76’da Füllkrug’un golü de VAR’dan gelen ofsayt kararıyla iptal edildi.

YENİ KARARLAR İLK KEZ UYGULANDI

UEFA’nın yeni kararları da EURO 2024’te ilk kez uygulanmaya başlandı. Kararlardan biri, VAR kararları beklenirken iki takım kaptanlarına hakemin pozisyonu anlatmasıydı. Almanyaİskoçya maçında İlkay ile Robertson bir ilke tanık oldu. Bir başka ilk de VAR kararlarının gerekçeleri stat ekranlarından seyircilere İngilizce ve Almanca olarak anlatılması oldu.

Haberin Devamı

WİRTZ İKİ KEZ TARİHE GEÇTİ

EURO 2024’ün açılış golünü Almanya’dan Florian Wirtz kaydetti. 21 yaşındaki Bayer Leverkusenli oyuncu hem açılış golünü attı hem de turnuva tarihinde Almanya’nın gol atan en genç futbolcusu olarak kayıtlara geçti.