Spor Rıza Çalımbay'dan sağduyu çağrısı

Rıza Çalımbay'dan sağduyu çağrısı

Paylaş
Rıza Çalımbay'dan sağduyu çağrısı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile Beşiktaş Mogaz takımlarının otobüslerine yapılan saldırılar sonrası sağduyulu olunması çağrısında bulundu.

Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili yaşanan olayın üzücü olduğunu söyledi.

Olaydan ders çıkarılması gerektiğinin önemine vurgu yapan Çalımbay, "Fenerbahçeye yapılan saldırı çok başka ve üzücü bir şey. Herkesin bu olaydan ders alması, özellikle de bu demeçlerin, birbirine sataşmaların artık durması gerekiyor" dedi.

Çalımbay, spor kamuoyunun sağduyulu davranmaya davet ederek, şöyle konuştu:
"Böyle olaylara imkan vermememiz gerekir. Bunların içerisinde fanatikler de oluyor, onlar durdurulamayabiliyor. Ne gerekiyorsa artık kanun mu değişir, değiştirilmesi gerekiyor bana göre. Daha kötü şeyler de olabilirdi. Büyük bir şans, Allah yardım etti yoksa başka şeyler konuşuyor olabilirdik. O yüzden ders çıkarmak gerekir."

Erkekler Hentbol Süper Lig
takımlarından Beşiktaş Mogaz takımı otobüsüne Mersin’de yapılan taşlı saldırıya da değinen Çalımbay, olaydan üzüntü duyduklarını ifade etti.

Çalımbay, gerekli önlemlerin sağlanmasının yararlı olacağını belirterek, "Fenerbahçe olayı olduktan sonra küçücük bir şey de olsa maalesef büyütülecek. Bunları büyütmemek gerekiyor, bunların önleminin alınması gerekiyor. Bir tek bu olay değil, başka olaylar da artık abartılarak anlatılacak" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı