Spor "Sahaya girdim, şikayetçiyim"

"Sahaya girdim, şikayetçiyim"

Paylaş
"Sahaya girdim, şikayetçiyim"

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya girdikleri için gözaltına alınan 13 kişi savcı karşısına çıktı. Kendilerini darp ettiklerini öne sürerek sarı-lacivertli futbolculardan şikayetçi olan şüphelilerden beşi tutuklandı, sekiz kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından, sahaya girdikleri tespit edilen 35 şahsın kimlikleri belirlenmiş ve 13 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler ardından savcının karşısına çıktı. İfadeleri alınan şüphelilerin, Fenerbahçeli futbolculardan şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Bir şüpheli, “Ben yerdeydim. Zaten bu sırada kafama vurdular. Kim vurduysa görüntülerden tespit edilsin. Cezalandırılmasını istiyorum” diyerek sarı-lacivertli futbolcular hakkında şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Savcılıktaki ifadelerinin ardından korner direğini yerinden söküp eline alarak Fenerbahçeli futbolculara saldıran Engin Taşkın, tribünden atlayan ilk taraftar olan maskeli Hasan Çetinkaya, Mahmut Halil Küçükalioğlu, Kadir Olgun ve Oğuzhan Bulut ‘Basit yaralamaya teşebbüs’ suçundan tutuklanırken, B.T., M.O, T.C.S., K.M., A.A., O.O., A.S. ve C.K isimli taraftarlar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ALKIŞ GÖRMEK İSTİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Yerlikaya, “Ben, bir futbol aşığıyım. İzlemeyi, oynamayı severim. Oyunun güzel olması, taraftarların birbirlerini kıymetli görüp birbirlerini alkışlamaları, bunları görmek istiyoruz. Biz spor müsabakasından sonra niye görmek istemediğimiz bir olumsuzluktan dolayı medya, milletimiz, sporseverler niye bu konuyu konuşalım ki? Biz güzel konuşmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı