Spor Şampiyonluk düğümü Aslantepe'de çözülür

Şampiyonluk düğümü Aslantepe'de çözülür

Paylaş
Şampiyonluk düğümü Aslantepe'de çözülür

Galatasaray ve Fenerbahçe haftayı 3 puanla kapattı, ligin bitimine 10 maç kala durum değişmedi. Fenerbahhçe’nin maçları daha zor görünse de, “Bu iş bitti” diyenin kaybedeceği bir döneme girildi. Şampiyonluk düğümü, mayıs ayında Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanacak derbide çözülür.

CİM BOM İNANDI KARTAL KENDİNİ YENDİ

Haberin Devamı

Galatasaray önemli oyuncuları kadroda yokken, büyük bir kriz yaşanmışken Beşiktaş’ı deplasmanda yendi. Futbolcuların inanmışlığı mı, Okan Buruk’un başarısı mı?

ŞORAY UZUN: Beşiktaş kendi kendini yendi diyelim. Golü kendi kalesine attı. İki net golü kaçırdı. Galatasaray’ın gardı düşmeye yakınken devamlı yan toplarla kendi temposunu düşürdü. Açıkçası bu maçta, Okan Buruk’un futbolcu anlamında hiç seçeneği yoktu neredeyse. Galatasaray kötü oynamadı. Skoru korumasını da bildi ama bu maçta Beşiktaş kendi kendini yendi.

COŞKUN TÜRK: Sıkıntılı dönemde sahada verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan futbolcuların inanmışlığı da var, Okan Buruk’un yeni bir derbi başarısı da. Bir şey daha var, Beşiktaş’ın bu sezon ezeli rakiplerine göre kadro kalitesinin yetersizliği. 

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Tamamen Beşiktaş’ın teslimiyetçiliği. Okan Buruk onbiri sahaya sürdü, bekledi. Muslera, Ghezzal’ın şutunu çıkarınca sonuç belli oldu. Beşiktaş kendini yendi.

‘HERKES BİZE KARŞI’ BİLİNEN BİR TAKTİK

Galatasaray’ın maç sonu yaptığı paylaşım, hoşgörü ile karşılanmalı mı? Bir de Galatasaraylı bazı futbolcuların maç sonu ‘Herkes bize karşı’ söylemleri, daha önce Fenerbahçeliler’in benzer söylemleri nasıl değerlendirilmeli?

ŞORAY UZUN: Çok doğru tespit. Her takım, her yönetici benzer argümanlarla konuşuyordu şimdi futbolcu kardeşlerimiz de bu kervana katıldı. İki takım futbolcuları da aynı şeyleri söylemeye başladı. Bari futbolcular bu demeç, açıklama furyasına hiç girmeseydi. Yöneticilerin başka şansı yok. Top oynamıyorlar çünkü. Futbolcu kardeşlerimin söyleyeceklerini sahada söylemelerini tavsiye ederim haddim olmadan. Yöneticiler de şu Kurtlar Vadisi repliklerini bir bıraksa, hatta hiç konuşmasalar çok şahane olur.

COŞKUN TÜRK: Yapılan paylaşıma Galatasaraylılar ‘Ne var bunda’ diyebilir, Fenerbahçe ve Beşiktaşlılar ise ‘Büyük terbiyesizlik.’ Ancak bu paylaşımın resmi siteden olması can sıkıcı. ‘Herkes bize karşı’, ‘Biz tek, siz hepiniz’ hemen her sezon şampiyonluk yarışında olan takımların uyguladığı bir taktik.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Kimse kimseye karşı değil. Sosyal medyanın etkisinde kalan çok insan var. Bir tanesi Kerem Aktürkoğlu.

AVRUPA’DA BİR KUPA 10 ŞAMPİYONLUĞA BEDEL

Fenerbahçe, Avrupa’da zorlu Union maçını çıkıyor. Bu maçtaki sonuç ligi etkiler mi? Kartal, Fred’li ideal kadrosuyla sahaya çıkar mı?

COŞKUN TÜRK: Avrupa maçlarının sonuçlarının ligi etkilemediğine bu sezon çok net şahit olduk. Galatasaray elendi, ligde etkilenmedi. Fenerbahçe gruptaki bir maçta fark yedi, ligde etkilenmedi. Olumlu ya da olumsuz sonuç ligi etkilemez. Fred çok hazır görünmedi, 11’de olacağını düşünmüyorum.

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe bu maçları Galatasaray gibi farklı oynuyor. Rakip inanılmaz güçlü ancak Fenerbahçe de çok güçlü. Final gibi bir maç olacak. Çok erken bir final hem de.

ŞORAY UZUN: Şu an için Türkiye’nin en önemli işini yapacak olan takımı Fenerbahçe’dir! Kişisel kanaatim; bana bir Avrupa Kupası getirin, 10 lig şampiyonluğunu kim alırsa alsın. Fener bu sezon o Konfederasyon Kupası’nı ülkeye getirirse bu her şeyin üstünde olur. Bu maçların sonucu ligi etkilemiyor. Bunu Galatasaray’da gördük. Avrupa’dan sonra bizim lig bir level düşük kalıyor. İsmail Kartal için de Avrupa çok büyük şans. Ne yapacaksa yapsın o kupa buraya gelsin.

Haberin Devamı

KALAN MAÇLARA GÖRE FENER DEZAVANTAJLI

Cim Bom, Beşiktaş engelini de kayıpsız aştı, evindeki derbi hariç “Zor maçı kalmadı” denilebilir. Fenerbahçe’nin ise Trabzon, Beşiktaş ve elbette final Galatasaray maçı yarışta kimi avantajlı kılar?

ŞORAY UZUN: ‘Artık zor maç kalmadı’ diye düşünen bu yarışı kaybeder. Net. Türkiye Kupası’nda Karagümrük, Galatasaray’ı sürklase etti. Yarın bir gün kel alaka bir maçta, hiç düşünmediğin bir rakipten çelme yersin. Genelde puan kayıpları beklenmeyen maçlarda gelir. Büyük maçlara futbolcuların konsantre olması daha kolay. Önemli olan her maçı ‘şampiyonluk maçı’ gibi oynamak. Ortada net bir avantaj yok. Net olan; ortada daha 10 maç olduğu. Ve bu çok ciddi bir rakam.

COŞKUN TÜRK: Zorluk derecesi yüksek maçlar olarak bakarsak tabii ki Fenerbahçe dezavantajlı. Ancak görünen lig şampiyonluğu o dev maça kalacak gibi.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Final son maça kalır. Hatta Seyrantepe maçı şampiyonu tayin eder. Bu maçı Türk hakemi yönetemez. Altını çizerim.

BEŞİKTAŞ’TA SANTOS DENGESİNİ BULAMADI 

Beşiktaş’ta hedef kupayı almak ve ligi üçüncü bitirmek. Galatasaray maçı ışığında soralım: “Bunu başaracak gücü, kapasitesi var mı?”

FAİK GÜRSES: Ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değil. Santos bir şey yapıyor ama anlaşılmıyor. Keşke Serdar Topraktepe devam etseydi.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray karşısındaki Beşiktaş’ın yok. Ancak diğer takımlar karşısında Beşiktaş daha baskın oynayacaktır. Bir de teknik direktörü takımın dengesini bulabilirse...

ŞORAY UZUN: Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanma gücü de var potansiyeli de. Kupanın en önemli favorilerinden biri zaten. Kupaya sadece üç maç kaldı. Tüm sezonu kurtarıyorsun. Sezonu kupayla bitirip, ligden düşsen bile Avrupa’ya gidiyorsun. Çok önemli değil mi? Abuş (Aboubakar’a taraftarı öyle diyor) finalde bir gol atsa yeter. O bile taraftar gözünde tüm sezonu kurtarır.

GERGİNLİĞİ DUYARSIZ YÖNETİCİLER KÖRÜKLÜYOR

Beşiktaş-Galatasaray maçında efsane başkanlar Seba ve Ali Sami Yen’e ağır küfürler edildi. Yeni jenerasyon bu isimleri tanımıyor mu, yoksa rekabet gerginliği mi buna neden oluyor?

FAİK GÜRSES: Türk sporunun bu dinamiklerine edilen küfürler kabul edilemez. Spor Şube bu kişileri bulup hatta tutuklamalı. Derbide gerginlik olabilir, bu düpedüz terbiyesizlik.

COŞKUN TÜRK: Şampiyonluk sonrasında özellikle Şampiyonlar Ligi’nden gelen yüksek para kulüplerde gerginliği artırdı, yönetici demeçleri de tansiyonu yükseltti. Son yıllarda kulüplerdeki kamplaşma da düşmanlığı körükledi. Güzelim ülke böyle kamplaşmamalı.

ŞORAY UZUN: Bu iş taraftarlıktan çıkıp içindeki irini dökme noktasına geldi. Yeni jenerasyon küfür seviyor ve hayatın her alanında kullanıyor. Kontrolsüz medya ve digital kanallardaki ‘atış serbest’ diyaloglar tuzu biberi oldu. Kızamıyorsun çünkü koca koca kulüp yöneticilerinin yaptıkları açıklamalarda bir küfürleri eksik.

TÜRKİYE KUPASI SEZONU AFFETTİRİR

Trabzonspor’un galibiyet serisi Alanya’da sona erdi. 3 maçlık seri dönemsel bir çıkış mıydı? Uğurcan’ın yaptığı hata takımda “Lig bitsin artık” havasından mı kaynaklandı?

COŞKUN TÜRK: Trabzon için sezon böyle geçecek. Bir seri yakalayacak, sonra puan kaybedecek. Bütün güçleriyle kupaya saldıracaklar. Uğurcan’ın hatası motivasyon kaybı.

FAİK GÜRSES: Soru net. Maç yorumumda yazdım. Hoca, kaleci ve stoperi ne yaptınız diye sorgulayacak. Sonuç ne çıkar bilemem. Fakat hoş bir şey değil.

ŞORAY UZUN: Türkiye Kupası için Beşiktaş adına söylediklerim Trabzonspor için de bire bir geçerli. Kupanın kazanılması, tüm sezonu kurtardığı gibi; Süper Kupa da lig şampiyonunu yenip, karizmayı iyice cilalama fırsatı sunmuş oluyor. Trabzonspor (Galatasaray maçı hariç) yenildiği maçlarda hep iyi oynayıp kaybetti. Hep oyun olarak değil, skor olarak kaybetti. Alanya maçında olduğu gibi. Bu, çözülmesi çok zor bir sorun.