Spor Serge Aurier ve Carlos Vinicius, Galatasaray'da

Serge Aurier ve Carlos Vinicius, Galatasaray'da

Paylaş
Serge Aurier ve Carlos Vinicius, Galatasaray'da

Galatasaray, İngiltere Premier Lig'den Serge Aurier ve Carlos Vinicius'un transferini Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi. İki oyuncunun lisansları da çıkarıldı. Devamında ise oyuncular için Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirim yapıldı.

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray, bombaları patlattı. Sarı-kırmızılı kulüp, Nottingham Forest'tan sağ bek Serge Aurier ve Fulham'dan santrfor Carlos Vinicius'u renklerine bağladı. İki futbolcunun transferi de TFF'ye bildirildi.

Haberin Devamı

LİSANSLARI ÇIKTI

Galatasaray kadrosuna kattığı Serge Aurier ve Carlos Vinicius'un transferlerini TFF'ye bildirdikten sonra iki oyuncunun lisansları da çıkarıldı.


KAP AÇIKLAMASI GELDİ

Galatasaray, iki futbolcunun lisanslarını çıkardıktan sonra transfere ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) da anlaşma detayları bildirildi.

Carlos Vinicius için yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Carlos Vinicius Alves Morais ve kulübü Fulham Football Club Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne net 600.000 euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 600.000 euro sezonluk ücret ödenecektir." ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Serge Aurier'nin anlaşma şartları ise, "Profesyonel futbolcu Serge Alain Stephane Aurier ve kulübü Nottingham Forest Football Club Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 100.000 euro transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023/2024 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalanmıştır. Buna göre, futbolcumuza 2023/2024 sezonu için net 600.000 euro garanti ücret ile net 150.000 euro imza ücreti ödenecektir." ifadeleriyle bildirildi.

ASSIGNON OLMADI, AURIER GELDİ

Galatasaray sağ bek için ilk olarak Sacha Boey'nin transfer edildiği Rennes'in kapısını çaldı. Sarı-kırmızılılar, Fransız ekibinden 23 yaşındaki Lorenz Assignon'u istedi. Rennes kulübünün sürekli fiyat artırma politikası izlemesi üzerine ise bu transferden vazgeçildi. Genç oyuncu da Premier Lig ekibi Brunley'e kiralandı. Assignon transferini istediği gibi sonlandıramayan Galatasaray rotasını Premier Lig'e kırdı. Nottingham Forest'ın Fildişili yıldızı Serge Aurier'e teklif yapıldı. Görüşmelerde aşama kaydeden sarı-kırmızılılar 31 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmayı başardı.

SANTRFOR DA PREMIER LİG'DEN

Aslan, tıpkı sağ bek gibi yeni santrforunu da İngiltere Premier Lig'den renklerine bağladı. 2022 yılında Benfica'dan Fulham'a transfer olan Carlos Vinicius, Londra kulübünde beklentileri karşılayamadı. Marco Silva'nın takımında toplamda 48 maça çıkan Brezilyalı futbolcu, söz konusu 48 karşılaşmada 8 gol atıp 3 asist yaptı.

Haberin Devamı

SIRA SOL BEK TRANSFERİNDE

Angelino ile yollarını ayıran ve bu bölgeye de takviye yapmayı planlayan Galatasaray, bir süredir sol bek Rıdvan Yılmaz ile ilgileniyordu. Kulübü Rangers ile yapılan görüşmelerde İskoç ekibinin 5 milyon Euro bonservis talebinin yanında, Rıdvan Yılmaz'ın da yıllık 1.6 milyon Euro istemesinin ardından transfer durma noktasına geldi.

Bu konuda alternatif isimlere yönelen Galatasaray, Levent Mercan transferine yoğunlaştı. 23 yaşındaki oyuncu için kulübü Fatih Karagümrük, Kazımcan Karataş + 3 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor. Tarafların bugün yeniden görüşmesi ve transferin sonuca bağlanması bekleniyor.

ALİ TURAP BÜLBÜL DE AÇIKLANDI

Bu arada Galatasaray, altyapısında yetişen 18 yaşındaki sağ bek Ali Turap Bülbül'le profesyonel sözleşme imzaladığını açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Akademi futbolcumuz Ali Turap Bülbül ile 2026/2027 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere profesyonel sözleşme imzalanmıştır. 2016 yılında Galatasaray alt yapısına giren ve o günden bu yana sarı-kırmızılı formayı giyen 18 yaşındaki sağ bek bu sezon ilk olarak Süper Lig'de Sivasspor maçında A Takım'la 11'de sahaya çıkmıştı" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı