Spor Süper Kupa maçı ertelendi! Taraftarlarda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye coşkulu karşılama

Süper Kupa maçı ertelendi! Taraftarlarda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye coşkulu karşılama

Paylaş
Süper Kupa maçı ertelendi! Taraftarlarda Galatasaray ve Fenerbahçe'ye coşkulu karşılama

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa'nın ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından yurda dönmek üzere yola çıkan iki takım kafilesini, havalimanlarında çok sayıda taraftar tezahüratlarla karşıladı. Fenerbahçe'yi getiren uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Sarı-kırmızılıları taşıyan uçak ise İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı iptal edildi. İki takım, gün içinde çıkan pankart ve tişört krizleri sebebiyle maça çıkmama kararı aldı

Haberin Devamı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası başlayamadı. Yapılan son toplantının ardından maçın ertelendiği duyuruldu.

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe’nin bu akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda saat 20.45’te başlaması gereken Turkcell Süper Kupa mücadelesinde, pankart ve ısınma tişörtlerinde yapılan tercihler nedeniyle başlama düdüğü çalmadı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bu konuda yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası resmi açıklama yapıldı ve maçın ertelendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

TFF, GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN ORTAK AÇIKLAMA

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü

GALATASARAY VE FENERBAHÇE YURDA DÖNDÜ

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al - Awwal Park'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Süper Kupa ileri bir tarihe ertelendi. Galatasaray ve Fenerbahçe Riyad'dan kalkan uçakla İstanbul'a geldi. İstanbul Havalimanı'na akın eden taraftarlar tezahüratlar eşliğinde takımlarını beklerken, andımızı da okudu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklama yaptı.

DURSUN ÖZBEK SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

CNN Türk muhabiri Serdar Er'in İstanbul Havalimanı'nda yaşananları saniye saniye aktardı. Galatasaray, saat 05.30 sıralarında yurda döndü. Futbolcular ve Galatasaray heyeti uçak indikten 10 dakika sonra İstanbul Havalimanı'nı terk etti. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, soruları cevaplamadan havalimanından ayrıldı.

Haberin Devamı

"KULÜBÜMÜZ GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPTI"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise taraftarları selamladı. Buruk, "Bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna "Kulübümüz gerekli açıklamayı yaptı" diye cevap verdi.

FENERBAHÇE YURDA DÖNDÜ

Galatasaray'ın ardından saat 06.30 sularında Fenerbahçe de İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Sarı-lacivertli kafile, gece yarısı Riyad'dan kalkan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Takımlarını karşılamak için havalimanına gelen çok sayıda taraftar da Başkan Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal ve futbolculara sevgi gösterilerinde bulundular. Ellerinde bayraklarla takıma destek veren taraftarlar, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" tezahüratı yaptılar.

İSMAİL KARTAL: TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Haberin Devamı

Teknik direktör İsmail Kartal da takım otobüsünden taraftarlara seslenerek, "Tüm taraftarlara buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar, İstanbul Havalimanı’na akın etti