Spor Süper Mauro

Süper Mauro

Paylaş
Süper Mauro

Hatay karşısında zaferi getiren Icardi, ligde son 5 maçta 5 gol ve 1 asistle takımı sırtlayan isim oldu. Arjantinli forvet, ligin kalan bölümünde bir gole katkı vermesi halinde kariyerinin en skorer dönemine imzasını atacak.

Galatasaray, evinde Hatayspor engelini geçip liderliğini sürdürürken gecenin yıldızı Mauro Icardi oldu. Attığı golle takıma galibiyeti getiren isim olan Arjantinli forvet, son dönemde müthiş bir form yakaladı. Son 5 maçta 5 gol ve 1 asistlik performans sergileyen tangocu, ligdeki gol sayısını 18’e yükseltti ve krallık yarışında Edin Dzeko’yu yakaladı. Icardi, göz kamaştıran formuyla kariyer rekorunu da kırmaya çok yaklaştı. Bu sezon 34 gole katkıda bulunan yıldız futbolcu, daha önce Inter formasıyla bu rakama iki kez ulaşmıştı. Icardi, ligin kalan bölümünde bir gole daha katkı vermesi halinde kariyerinin en skorer sezonuna imza atacak. Geçtiğimiz sezon son 9 lig maçında 13 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Arjantinli oyuncu, şampiyonluğun mimarlarından olmuştu.

Haberin Devamı

DRİES MERTENS ZİRVEYE OYNUYOR

Galatasaray’ın tecrübeli yıldızı Mertens, asist krallığında zirveye oynuyor. Son üç lig maçında 1 gol ve 4 asist üreten 37 yaşındaki oyuncu, ligdeki asist sayısını 12’ye yükseltti. Bu istatistikte Fenerbahçeli Tadic’i yakalayan Belçikalı futbolcu, zirvede bulunan Hajradinovic’i (13) yakın takibe aldı.

YÜZDE 50 MUSLERA!

Galatasaray formasıyla 500. maçına çıkan Muslera, ilerleyen yaşına rağmen formuyla gençlere taş çıkarıyor. 37 yaşındaki Uruguaylı kaleci, bu sezon görev yaptığı 30 lig maçının 15’inde rakip forvetlere gol izni vermedi.

KÖHN MEST ETTİ

Devre arasında kadroya katılan Derrick Köhn, Galatasaray’a katkı vermeyi sürdürüyor. Gana asıllı Alman oyuncu, uzun zamandır takımın kanayan yarası olan sol beke merhem oldu. Hatay karşısında da kusursuza yakın bir performans sergileyen Köhn, girdiği 9 ikili mücadelenin 8’ini kazandı ve defansta geçit vermedi.

Haberin Devamı

DURAN TOP USTALARI

Galatasaray, bu sezon duran toptan attığı gollerle fark yaratıyor. Sarı-kırmızılılar, 2024 yılında oynadığı 14 lig maçında duran toplardan 8 kez fileleri havalandırdı. Cim Bom ayrıca defansif başarısını da devam ettirdi. Aslan yine bu yıl içerisinde 6 maçta kalesini gole kapattı.

BURUK ALKIŞ ALDI

Ligde üst üste 19. iç saha galibiyetini alarak Lucescu’ya ait rekoru tarihe gömen Okan Buruk’un, maç sonu sağduyulu açıklamaları dikkat çekti. Genç hocanın, özellikle Fenerbahçe ile ilgili sözleri alkış aldı. Buruk, “Ben hep sahada kalmak istediğimi söylüyorum. Çünkü Fenerbahçeli oyuncularla, teknik ekibiyle arkadaşız. Milli takım kampında Galatasaraylı, Fenerbahçeli oyuncular birbiriyle sarılıyor, birlikte tatile gidiyorlar. Dostluğumuzu ortaya koymamız gerek. İşin gerçeği bu. İnsanlar provoke ediliyor” ifadelerini kullandı.

TORREİRA KLASİĞİ

Sarı-kırmızılılarda Lucas Torreira, Hatay karşısında yine olağanüstü bir performans sergiledi. Uruguaylı yıldız, orta sahada hem defans hem ofans anlamında büyük katkı verdi. Yüzde 92 ile maçın pas isabet yüzdesi en yüksek ismi olan Torreira, girdiği 11 ikili mücadelenin 7’sini kazanırken 4 top kaptı ve sahada basmadık yer bırakmadı.

Haberin Devamı