Spor Tarihi Kırkpınar başladı

Tarihi Kırkpınar başladı

Paylaş
Tarihi Kırkpınar başladı

Geleceğin başpehlivanları er meydanında açılış törerinde önce salındı, Kırkpınar güreşleri başladı

Geleneksel 649’ncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, geçen yıllarda açılış töreninin ardından başlarken, bu yıl ilk gün güreşleri hava kararmadan tamamlanması için öne alındı.

Geleceğin başpehlivanları güreşçilerin hamisi, ağa olmadan cazgır tarafından çayıra salındı. Pehlivanlar mücadele ederken sadece iki davul ile zurna güreş havası çaldı.

649’ncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne bu yıl 53’ü başpehlivanlık için olmak üzere 13 kategoride toplam bin 493 pehlivan mücadele edecek. Kırkpınar’da ilk güreşlerinin geç başlayıp karanlığa sarkmaması için Güreş Federasyonu’nun talebi üzerine pehlivanlar törenden önce çayıra salındı.

Sarayiçi Er meydanı’nda sabah saat 10.00’da Minik-1, Minik-2, Minik-3, Teşvik ve Tozkoporan katagorindeki pehlivanların güreşleri başladı. Geleceğin bapehlivanları kendilerine karşı yapılan bu uygulamaya tepki gösterdi.

Güreşçilerin mücadelesi için çayırda sadece iki davul ve zurna güreş havası çaldı. Yağlı güreşçilerin geleneksel hamisi olan ağanın yanı sıra, hiç bir protokol mensubunun izlemediği mücadelede pehlivanların karşılaşmalarında tribünlerde de sadece güreşenlerin yakınları vardı.

Er Meydanı’nın en küçük güreşçileri ise 5 yaşındaki Furkan Kaya ile yaşıtı Sedat Çiçek oldu. Boş protokol tribündeki koltuklar ise görevliler tarafından silindi.

KORTEJDE SUMO GÜREŞÇİLERİ

Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Japonya’dan gelen 5 sumo güreşçisinin de yer aldığı kortej, bandonun çaldığı marş eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra anıta Vali Sözer, Başkan Sedefçi ve Ağa Selim tarafından çelenk sunuldu.

Fırat KESKİNKILIÇ-Engin ÖZMEN/EDİRNE (DHA)

Haberin Devamı