Spor TFF, Ankaragücü-Galatasaray maçı için kararını verdi

TFF, Ankaragücü-Galatasaray maçı için kararını verdi

Paylaş
TFF, Ankaragücü-Galatasaray maçı için kararını verdi

TFF, MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının Eryaman Stadyumu’nda oynanmasına karar verdi.

Türk futbolunda son günleri meşgul eden Eryaman Stadı için Türkiye Futbol Federasyonu, son kararı açıkladı. Ligin 26. haftasında 18 Şubat Pazar günü oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı Eryaman Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı

Zemini nedeniyle Ankaragücü ve Gençlerbirliği takımlarının teknik direktörleri tarafında da eleştirilen statta Galatasaray yöneticileri de oynamak istemediklerini belirtmişti.

Saha zeminini düzeltme çalışmalarının devam ettiği Eryaman Stadı, Pazar günü kritik maça ev sahipliği yapacak.

TFF'NİN AÇIKLAMASI

"Ankaragücü ve Gençlerbirliği birlikte kullandığı için yoğun maç trafiğinden zeminin etkinlenmemesi ve bakımının sağlıklı yapılması için Gençlerbirliği’nin başka bir statta maçlarını oynaması TFF tarafından kulübe bildirildi. Süper Lig’de yer aldığı için Ankaragücü maçlarını zemin bakımından sorumlu kulüp olarak Eryaman Stadyumunda oynamaya devam edecek. TFF denetimleri ve yaptırımları artarak devam edecek.

Haberin Devamı

Ayrıca TFF tarafından Ankaragücü, Kayserispor ve Rizespor'a stadyum zeminlerinin bakımlarının hızlandırılması aksi halde müsabaka oynanmasına kapatılacağı bildirildi."

Ev sahibi Kulüplerin sorumluluğunda olan stadyum zeminleriyle ilgili TFF denetim ve yaptırımlarını artırarak devam edecek.