SporTFF'den hakem devrimi

TFF'den hakem devrimi

Paylaş
TFF'den hakem devrimi

TFF ve üniversiteler arasında hakem akademisi işbirliği ile uygulanan eğitim sisteminde aday analizlerinde birçok detay yer aldı.

Hakemler, Psikoteknik Laboratuvarı’nda birbirinden zorlu sınavlardan geçecek. Kişilik Analizi’nde Dışa Dönüklük programında “Atılganlık, pozitif yaklaşım, sosyallik, girişkenlik, dinamizm”, Sorumluluk Programı’nda “Başarıya odaklık, kurallara uyum, düzen, yeteneklerine güven, özdisiplin”, Uyumluluk Programı’nda “Merhamet, açık sözlülük, ekibe güven, yardımseverlik, işbirliği”, Duygusal Denge Programı’nda “Endişe, sosyal kaygı, depresyon, hassaslık ve asabiyet”, Deneyime Açıklık Programı’nda “Açık görüş, maceraperestlik, estetik eğilim, zihinsel merak ve hayal gücü” uygulamaları yer alacak. Yetkinlik Analizi’nde ise hakemlerin iletişim beden dili, duygu ve stres yönetimi, zaman yönetimi, ekip çalışması ve liderlik, öğrenme ve gelişim, karar verme ve problem çözme ile çatışma yönetimi çalışmaları yapılacak. Bu iş birliği sayesinde daha nitelikli hakemlerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE ÖNEMLİ GÖREV

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bu yıl 74.’sü düzenlenen FIFA Kongresi sırasında bir araya geldi. Üst düzey yetkililerinin bulunduğu görüşmede TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de yer aldı. Konsey başkanlığına Türkiye Futbol Federasyonu seçildi. Bu arada sonbaharda genç millî takımlar yaş gruplarının düzenleneceği bir turnuvaya Türkiye, ev sahipliği yapacak.