Spor Tosun paşa filmi bitti!

Tosun paşa filmi bitti!

Paylaş
Tosun paşa filmi bitti!

Beşiktaş ile Cenk Tosun birlikteliği sezon sonunda bitiyor. Maaş konusunda anlaşamayan tecrübeli forvet, gönül kırgınlığıyla Beşiktaş’a “Elveda” dedi.

Beşiktaş’ta Cenk Tosun defteri kapanıyor. Dolmabahçe’de attığı her golde Türk sinemasının ünlü komedi filmlerinden ‘Tosun Paşa’nın jenerik müziğini stat hoparlörlerinden çaldıran Cenk, için artık o müzik bir anı olarak kalacak. Siyahbeyazlı yönetimle yeni sözleşme konusunda bir kez daha görüşen tecrübeli forvet, anlaşmaya varamadı ve ayrılık kesinleşti. Cenk’in yaptığı fedakarlığı yönetimden görmediği için çok kırgın olduğu öğrenildi. Son dönemdeki performansıyla taraftarların da tepkisini çeken milli futbolcu, ABD MLS ve Suudi Arabistan’dan kendisine takım aramaya başladı. Bu sezon 39 resmi maça çıkan Cenk Tosun, bu karşılaşmaların 25’inde ilk 11’de yer aldı. Toplam 2139 dakika sahada kalan 32 yaşındaki golcü, bu sürede 10 gol ve 7 asistle takımına katkıda bulundu.

Haberin Devamı

7 SEZON 95 GOL

2014 yılında Gaziantepspor’dan Beşiktaş’ın yolunu tutan Cenk Tosun, 2015-16 ve 2016-17 sezonlarındaki lig şampiyonluklarında gösterdiği performansla zirve yaptı. 2018’den 2021’e kadar Avrupa macerasına atılan milil futbolcu, Kartal’a geri döndü ve 1 lig şampiyonluğu zaferi daha yaşadı. Bu dönemde 124’ü ilk 11, 218 maça çıkan Cenk Tosun, 12132 dakika süre aldı ve 95 gol kaydetti.

SATIŞ REKORU KIRDI

Cenk Tosun, 2018 yılında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’a rekor bir bonservis bedeliyle transfer oldu. 22 milyon euro karşılığında İngiliz ekibine giden Cenk, hem Beşiktaş hem de Türk futbolunun en pahalı satışını gerçekleştirdi