Spor Trabzon'da gol sesi yok

Trabzon'da gol sesi yok

Paylaş
Trabzon'da gol sesi yok

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geldi. İki takımın da gol pozisyonu bulmakta zorlandığı maç golsüz sona erdi. Böylelikle iki takım da ilk yarının son maçından 1 puanla ayrılmış oldu

Avni Aker'de çıt çıkmadı... Süper Lig'in ilk yarısını lider bitirmeyi garantileyen G.Saray, Trabzonspor deplasmanından istediğini alamadı. İki takım da 90 dakika boyunca birbirine üstünlük sağlayamayınca mücadele golsüz sona erdi.

Haberin Devamı

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile Galatasaray arasında yapılan karşılaşmaya her iki takım da en son oynadıkları karşılaşmaların kadrolarıyla çıktı. Ligde geçen hafta Fenerbahçe’yi 2-1 yenen, sakatlık ve cezalı oyuncu sorunu bulunmayan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, bu maçın kadrosunda değişiklik yapmayarak aynı 11’i sahaya sürdü.

>>> MAÇTAN DAKİKALAR

Ziraat Türkiye Kupası’nda Perşembe günü sahasında Eskişehirspor’u 2-0 yenen bordo-mavili takımda sakatlıkların sürmesiyle sarı-kırmızılı takım karşısına da aynı 11 ile çıktı. Karadeniz ekibinde sakatlıkları nedeniyle Bamba, Colman, Mustafa ile antrenman eksiği bulunan Soner’in yanı sıra Janko da 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığı düzelen Alanzinho ise yedekler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray’da 4 eski Trabzonsporlu

Galatasaray’ın 18 kişilik maç kadrosunda daha önce bordo-mavili takım formasını giyen 4 oyuncu yer aldı. Selçuk İnan, Umut Bulut ve Burak Yılmaz sarı-kırmızılı takımda ilk 11’de yer alırken Engin Baytar ise yedek kulübesinde kendinde yer buldu. -En son İ.B.Belediyespor maçında- Galatasaray kadrosunda yer alan Trabzonspor’un eski oyuncuları en son 2010-2011 sezonun 33. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında birlikte forma giymişti.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan karşılaşmada Selçuk, Umut ve Burak ilk 11’de sahaya çıkarken Engin Baytar yedek olarak yer almıştı. Bordo-mavili takımın eski oyuncuları birlikte 52 hafta sonra Hüseyin Avni Aker Stadı’nda bu kez Galatasaray forması altında sahaya çıktılar. Burak Yılmaz, 2010-2011 sezonunun 34. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında cezası nedeniyle forma giyememişti.

Burak’a tepki

Trabzonspor Taraftarları geçen sezon 33 gol ile gol kralı olduktan sonra sözleşmesindeki "5 milyon avro ödenmesi halinde serbest kalır" maddesinden yararlanarak Galatasaray’a giden eski oyuncusu Burak Yılmaz’a tepki gösterdi. Galatasaray’ın dün uçakla kente gelmesinin ardından bordo-maivili taraftarların Burak’a hava limanında başlayan tepkileri maçta da sürdü.

Haberin Devamı

Hüseyin Avni Aker Stadı’na sarı-kırmızılı takımın otobüsünün geldiği sırada bordo-mavili taraftarlar olu şeklinde açtıkları pankartlarla da eski oyuncularına tepki gösterdi.

Bordo-mavili taraftarlar, ilgi gösterdi

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi. 23 bini aşkın bordo-mavili taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünü doldurdu. Taraftarlar, maç öncesi dağıtılan yağmurlukları giyerek coşkulu şekilde takımlarına destek verdi. Trabzonspor’da Kulüp Başkanı Sadri Şener, karşılaşmaya gelmedi.

En son ligin 13. haftasındaki Eskişehirspor maçında protokol tribünde yaşanan gerginlik sonucu stadı terk eden ve maçlara gelmeyen Şener, bu tutumunu sürdürdü. Ligde Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor ile Eskişehirspor maçlarına gelmeyen Şener, Eskişehirspor maçını da izlemedi.

İkiz kardeşler karşı karşıya

Trabzonspor’un gurbetçi oyuncusu Halil Altıntop ile Galatasaray’da forma giyen ikiz kardeşi Hamit Altıntop, Türkiye’de ilk kez karşı karşıya geldi. Maç öncesi her iki takımın teknik direktörü birbirine sarılarak başarılar diledi.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

13. dakikada Umut’un hatalı geri pasında kalesini terk eden Muslera ceza yayı üzerinde Olcan’dan önce davranarak tehlikeyi önledi.

15. dakikada sağdan ceza alanına giren Hamit’in geriye doğru çıkardığı pasta topla buluşan Riera’nın ceza alanı hemen dışından yerden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

18. dakikada Henrique’nin pasında, ceza yayının hemen gerisindeki Olcan’ın sert şutunda, kaleci Muslera sol köşesine doğru gelen topu kornere çelmeyi başardı.

25. dakikada Amrabat’ın ara pasında, ceza alanı sağ çaprazında kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Burak’ın şutunda, top yandan auta gitti.

27. dakikada Adrian’ın şutunda yerden sekerek sert gelen topu kaleci Muslera önledi.

38. dakikada Mello’nun uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Riera’nın gelişine şutunda meşin yuvarlak üsten auta giti.

44. dakikada Zokora’nın uzak mesafeden şutunda kaleci Muslera’nın müdahale edemediği top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

51. dakikada Amrabat’ın pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Burak’ın vuruşunda kaleci Onur, yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

56. dakikada Serkan’ın sağdan ortasında, yakın mesafedeki Adrian’ın kafa şutunda, top yandan auta çıktı.

81. dakikada Aykut’un uzun pasında sol çaprazdan rakibinden sıyrılan Olcan topu Adrian’a doğru aktardı. Bu futbolcu yakın mesafede kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üsten auta göndererek takımını mutlak bir golden etti.

90. dakikada Alanzinho’nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

90 2. dakikada Adrian’ın sağdan yerden ortasında boşta kalan topu son anda Eboue kornere gönderdi.

Karşılaşma 0-0 beraberlikle sona erdi.

Spor Toto Süper Lig

Trabzonspor: 0 - Galatasaray: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman

Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Celustka, Emerson, Zokora, Sapara (Dk. 73 Alanzinho), Adrian, Olcan, Halil Altıntop (Dk. 90 4 Emre), Henrique (Dk. 46 Aykut)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Melo, Hamit Altıntop (Dk. 76 Elmander), Selçuk, Amrabat (Dk. 61 Yekta), Umut (Dk. 61 Aydın), Burak

Sarı kartlar: Dk. 85 Adrian (Trabzonspor), Dk. 89 Melo (Galatasaray)

AA