Spor Tuncay'ın menajerinden açıklama

Tuncay'ın menajerinden açıklama

Paylaş
Tuncay'ın menajerinden açıklama

Tuncay Şanlı'nın menajeri Hakan Özlü, milli futbolcuyu karalamaya yönelik asılsız haberlerin yapıldığını savundu

İngiltere Premier Lig'deki Stoke City takımında forma giyen milli futbolcunun menajeri Hakan Özlü, yaptığı açıklamada, bazı gazete ve yayın organlarında, “Tuncay Şanlı'nın elinden sigara ve bira eksik olmuyor. Tuncay Şanlı nereye koşuyor?” başlıklı gerçeğe aykırı haberler yapıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını anlatan Özlü, şunları kaydetti:

“Haber vermek, mevcut bir maddi gerçekliğe sahip durumdan spor kamuoyunun bilgilendirilmesini içerir. Bu bilgilendirme yapılırken öncelikle haber içeriğinin maddi olarak gerçek olması gereklidir. Aksi takdirde habere konu kişilerin anayasal teminat altındaki kişilik haklarının ihlali söz konusu olur. Basın özgürlüğü sınırsız değildir. Kişilik hakları ile sınırlıdır. Futbolcunun kadroya alınması veya alınmaması tamamıyla teknik kadronun takdirinde olan bir husustur. Futbolcumuz, yakın tarihte milli takıma çağrılmış ve müsabaka oynamıştır.

İş bu müsabakadaki performansı da haber içeriğine en güzel yanıttır. Futbolcumuzun söz konusu haberde iddia edilen bira veya sigara ile mevcut ve orijinal herhangi bir fotoğraf veya görüntüsü ile ispatlanması gerekmektedir. Aksi takdirde hiçbir görsel içerik ile desteklenmeyen iş bu haberler müvekkili karalamaya yönelik, sansasyonel etkiyi amaçlayan asparagas haberlerdir.

Haberin Devamı

Futbolcumuz hakkında yapılan haber içeriğinde dahi futbolcunun müsabaka esnasındaki fotoğrafı kullanılarak haber yapılmıştır. Haber içeriği ile haberde kullanılan fotoğraf dahi çelişki göstermekte ve haberin kendisini yalanlamaktadır. Futbolcunun ünlü kişiliğinden istifade ederek sansasyonel haber yapma gayretinin ürünü olan iş bu haber içeriğini şiddetle reddediyor, habere imzasını atan tüm basın mensuplarını ispata davet ediyoruz. Gerekli ciddiyet ve basın ahlakı yok sayılarak yapılan iş bu haberler hakkında Basın Kanunundan kaynaklanan her türlü yasal hakların kullanılacağını belirtir, spor kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”