Spor Türkiye Yüzme Federasyonu’nda pasaport krizi! Yüzücüler aç kaldı

Türkiye Yüzme Federasyonu’nda pasaport krizi! Yüzücüler aç kaldı

Paylaş
Türkiye Yüzme Federasyonu’nda pasaport krizi! Yüzücüler aç kaldı

Danimarka’daki test yarışmalarına gidecek sporculardan 6’sı, pasaportları yetiştirilemeyince havalimanında kaldı. Sporcular kendi çabalarıyla Kopenhag’a gitti

Türkiye Yüzme Federasyonu'nda (TYF) yaşanan skandallara bir yenisi eklendi. Daha önce milli takım seçmeleri, kamp talepleri ve yurtdışına giden kafilelere yetkisiz isimlerin dahil edilmesiylebaşlayan sorunlar zincirinin son halkası pasaport krizi oldu. Danimarka'daki test yarışmalarına gidecek sporculardan altısı, pasaportları yetiştirilemeyince havalimanında kaldı.

Sözcü'nün haberine göre; Normalde sporcular (gri) pasaportlarını kendi alırken federasyon Ankara'ya gönderin, biz havaalanında dağıtacağız” diye diretti. Ancak pasaportları Ankara'dan getirecek federasyon yetkilisinin ve iki sporcunun uçağı rötar yaptı.

Ankara, İstanbul ve İzmir'den 2'şer sporcu, kafileyle birlikte Kopenhag'a gidemedi. Doruk Tekin, Doğa Çelik, Emre Sakçı, Nida Eliz Üstündağ, Ege Başer ve İlker Altınbilek, Atatürk Havalimanı'nda kaldı.

HAVALİMANINDA AÇ KALDILAR


Federasyon yetkilileri, altı genç sporcuyu başlarında kimse olmadan havalimanında bıraktı. Sporcu besini almaları gerekirken kendilerine uygun yeme içme mekânı bulamayan bu sporcular sıkıntılı bir süreç yaşadı.

Söz konusu altı yüzücü, havalimanındaki beklemeden sonra aralarında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da bulunduğu kulüplerin yardımlarıyla bir sonraki uçakla Danimarka'ya gitti.

Haberin Devamı