Spor UEFA'dan EURO 2032 kararı! Türkiye ve İtalya ortaklaşa düzenleyecek

UEFA'dan EURO 2032 kararı! Türkiye ve İtalya ortaklaşa düzenleyecek

Paylaş
UEFA'dan EURO 2032 kararı! Türkiye ve İtalya ortaklaşa düzenleyecek

UEFA, tarihi müjdeyi resmi olarak da duyurdu. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) Türkiye ve İtalya ev sahipliği yapacak

EURO 2028 ve EURO 2032'yi düzenleyecek ülkeler resmen belli oldu. UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılan son sunumlar ve UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından karar açıklandı.

Haberin Devamı

Buna göre 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) Türkiye ve İtalya ev sahipliği yapacak. EURO 2028'i ise İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti ortaklaşa düzenleyecek.

ADAY ÜLKELER SUNUMLARINI YAPTI

EURO 2028 için Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’nin, EURO 2032 için Türkiye ile İtalya’nın ortak adaylığı bulunuyordu. UEFA Yönetim Kurulu’nun toplantısında aday ülkeler son sunumlarını gerçekleştirdi ve nihai karar açıklandı.

TARİHİ AÇIKLAMA CEFERİN'DEN

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, turnuvanın Türkiye ve İtalya'da düzenleneceğini duyurdu.

YÖNETİCİLER TAM KADRO NYON'DA

Türkiye-İtalya adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nu başkan Mehmet Büyükekşi, başkan vekili Mustafa Eröğüt, genel sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye’nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil etti. İtalya'nın elçisi ise Gianluigi Buffon oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE 5 STADYUMDA OYNANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili ve FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, sunum dosyasıyla ilgili, "Biz 10 şehir verdik, bunu 5 stadyuma düşüreceğiz. Yapılacak istişarelerle, 2 yıl içerisinde diğer tüm detaylar belirlenecek. UEFA'nın bakışı çok olumlu, son dönemlerdeki organizasyonlar çok olumlu geçti. Özellikle son yapılan Şampiyonlar Ligi finali ve kura çekimleri. UEFA ve TFF çok iyi bir uyum içerisinde. Avrupa Ligi finaline Beşiktaş Stadı için başvurduk. Umarım bunu da kazanacağız. Büyük organizasyonları yapma yetimiz yüksek, UEFA'da bundan memnun gözüküyor." ifadelerini kullanmıştı.

"TARİHİN EN BAŞARILI AVRUPA ŞAMPİYONASI OLACAK"

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, “EURO 2032’nin ev sahipliği için başvuru süreci geçen yıl sonlandı. Türkiye ve İtalya dışında başka bir aday bulunmamakta. İki ülkenin birlikte gerçekleştireceği bu organizasyonun, tarihin en başarılı Avrupa Şampiyonası olacağına olan inancım tam.” şeklinde konuşmuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), internet sitesinden yapılan açıklamada, "Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dostluk köprüleri kurup futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakarak bugüne kadar düzenlenen en iyi Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için güçlerini birleştirdi. Önümüzdeki yıllarda İtalya ve Türkiye, "Play as One" mottomuzda da belirttiğimiz gibi, büyük bir tutku ve bağlılıkla çalışarak 2032 yılına kadar taraftarlara en üst düzey Avrupa Şampiyonası deneyimini sunmak için yoğun bir iş birliği içinde olacaktır" denildi.

Haberin Devamı