SporUmut Fener'in ekmeği

Umut Fener'in ekmeği

Paylaş
Umut Fener'in ekmeği

Fenerbahçe, baskılı başladığı maçta Batshuayi’nin 18’de attığı golle öne geçirdi. Djiku 43’te farkı ikiye çıkardı. Çağlar’ın 59’daki golü skoru belirledi. Sarı-lacivertliler bitime 2 hafta kala matematiksel olarak şampiyonluk şansını sürdürdü.

Fenerbahçe, Kayserispor’u 3-0 yenerek, derbi öncesinde moral kazandı. Tadic sağdan geldi, ceza sahasına girmeden Batshuayi’yi gördü. Belçikalı oyuncu topu kaybeder gibi oldu ama vuruşunu yaptı. 18’de Fener 1-0 öne geçti. VAR, ‘Top ele değdi mi” için bir süre inceledi ve gol kararı verdi. 25’te Oosterwolde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Bilal gole izin vermedi. 26’da Szymanski’nin sert şutu auta çıktı. 36’da Tadic çaprazdan vurdu, kaleci Bilal kornere çeldi. Kayseri hızlı çıktı, çaprazdan Aylton’un vuruşu üstten dışarı gitti. 43’te Oosterwolde çizgiden topu harika getirdi, ortaladı. Defanstan dönen topu Djiku ağlara yolladı: 2-0. Devre biterken Shukurov’un sert şutunu Livakovic kurtardı.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR SKORU BELİRLEDİ

49’de Batshuayi’nin pasında çaprazdan Ferdi vurdu, Bilal başarılıydı. 50’de Cardoso kaleciyle karşı karşıya vurdu, Livakovic bloke etti. 59’da soldan Szymanski ortaladı, arka direkte Çağlar sadece ayak koydu: 3-0. Batshuayi defans arkasına atılan topu kötü kontrol etti ama vurdu, 65’te top dışarı gitti. Mert Hakan 80’de ortaladı, King vuramadı. 88’de Fred müsait durumda golü atamadı.

ŞAŞIRTAN DEĞİŞİKLİKLER

Osayi’nin ilk 11’de tercih edilmemesi, Mert Müldür’ün cezalı olması nedeniyle sağ bek tercihi merak edilen İsmail Kartal, herkesi şaşırttı. Kartal, sol beke alışmış Ferdi’yi sağa çekti, sola ise Oosterwolde’yi koydu.

KARTAL: BİZ İYİ BİR TAKIMIZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Daha farklı kazanabilirdik. Yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray maçına da en iyi şekilde hazırlanacağız. Biz iyi bir takımız” dedi. Kartal’ın bu sözleri sosyal medyada tepki çekti. Kartal şunları söyledi: “Oyuncularıma saha içinde ‘Ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterin’ dedim. Onlar da gerekeni yaptı. Sürekli gol aradık.”

Haberin Devamı

BATSMAN’IN BOŞU YOK

Fenerbahçe’de dün ilk 11’de şans bulan Michy Batshuayi, perdeyi açan golü attı. Belçikalı futbolcu son 9 maçta 6 gole ulaşarak beklentileri karşıladı. Batshuayi, “Son maça kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

CENGİZ’E ISLIK VE ALKIŞ

Yerli oyuncu tercihi nedeniyle ilk 11’de yer bulan Cengiz dün de vasatı geçemedi. Milli futbolcu ikinci yarıda oyundan alınırken bazı taraftarlar ıslıkladı, bazıları da alkışladı.

ORTA SAHA DJİKU’YA YARADI

Kayseri maçında alıştığı stoperde değil, orta sahada görev alan Djiku, performansıyla göz doldurdu. Djiku bir de gol atarak alkış aldı. Djiku, Fenerbahçe formasıyla 3 gole ulaştı.