Spor Varsa yoksa kupa

Varsa yoksa kupa

Paylaş
Varsa yoksa kupa

Ligde şampiyonluk yarışında erken havlu atan Beşiktaş ile Trabzonspor, teselliyi kupada arıyor. İki takım, Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselebilmek için bugün sahaya çıkacak.

Siyahbeyazlılar, saat 20.45’te başlayacak maçta Konyaspor’u ağırlayacak. Mücadeleyi Ali Şansalan yönetecek. Kartal’da sözleşmesi dondurulan Amir, sakatlığı bulunan Chamberlain ve tam hazır olmayan Tayfur, kadroda olmayacak. Bordo-mavililer ise saat 17.30’da Başakşehir’i konuk edecek. Fırtına, Kadir Sağlam’ın düdük çalacağı maçta rakibini yenip tur biletini cebine koymak istiyor. Trabzonspor’da sakatlığı bulunan Hüseyin ve Fernandez ile kondisyon eksiği olan Orsic, görev yapamayacak.

Haberin Devamı

AVRUPAİ SEMİH

Beşiktaş’ın yükselen değeri Semih Kılıçsoy, Avrupa’da zirveyi zorluyor. Bu sezon 10 gol ve 1 asistlik performansı ile dikkat çeken genç oyuncu, skora en fazla katkı veren 21 yaş altı futbolcular listesinde ilk 5’te yer alıyor. Zirvede 19 kez skor katkısıyla Real’li Bellingham var. Onu Girona’dan Savio (14) ve Frosinone’den Soule (12) takip ediyor. Semih, Leverkusenli Wirtz (11) ile ilk 5’i tamamlıyor.

SALİH’TE FARK VAR

Beşiktaş, sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Salih Uçan ile henüz anlaşamadı. 30 yaşındaki futbolcunun istediği ücret ile yönetimin teklif ettiği rakam arasında büyük bir fark var. Ancak iki taraf da fedakarlık yapmaya hazır. Santos’un yeni sezon kadro planlaması ayrılık olup olmayacağını netleştirecek.

Haberin Devamı

TREZEGUET UĞURU

Fırtına’da teknik direktör Abdullah Avcı, Başakşehir karşısında Trezeguet’nin formuna güveniyor. Afrika Kupası’ndan döndükten sonra son üç lig maçında 3 gol atan, kupada da 1 kez ağları sarsan Mısırlı yıldız, tecrübeli hocanın bugün en büyük kozu olacak. Karadeniz ekibi, Trezeguet’nin ligde gol attığı 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı ve hiç kaybetmedi.

FIRTINA HAZIR

Trabzonspor, Başakşehir maçının hazırlıklarını tamamladı. Isınma ve kondisyon çalışmaları ile başlayan antrenman, çift kale maçla sona erdi. Çift kalede kanat atakları üzerine yoğunlaşan bordo-mavililer, idmanın ardından kampa girip maç saatini beklemeye başladı.

MEUNİER’DE SORUN YOK

Bordo-mavililere Meunier’den iyi haber geldi. Adana Demir maçında bileğinden sakatlık yaşayan Belçikalı sağ bek, oyuna devam etmişti. Yapılan kontroller sonunda 32 yaşındaki oyucunun ciddi bir sorunu olmadığı ve bugün Başakşehir karşısında ilk 11’de görev yapacağı öğrenildi.