Spor Yaşa Fenerbahçe

Yaşa Fenerbahçe

Paylaş
Yaşa Fenerbahçe

Fenerbahçe, Belçika ekibi Union Saint Gilloise’yi farklı yenerek Konferans Ligi’nde çeyrek finalin kapısını ardına kadar açtı. Goller Bastshuayi, Oosterwolde ve Tadic’ten (penaltı) geldi. Rövanş 14 Mart’ta Kadıköy’de.

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Union Saint Gilloise’yi 3-0 yenerek 14 Şubat’taki rövanş için büyük avantaj sağladı. 14’te Sadiki’nin pasında topla buluşan Nilsson’un ceza sahası dışından vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı. 20’de Cengiz sağ taraftan serbest atışı kullandı. Çağlar’ın kafayla indirdiği topu Batshuayi tavana astı: 0-1.

Haberin Devamı

Ferdi maça girer girmez topu aldı, 70 metre kadar sürdü, ceza sahasına girmeden şutunu attı. 36. dakikadaki bu atak autla sonuçlandı. 39’da atılan topu ceza sahasında göğsüyle indiren Batshuayi vurmakta gecikti. 40’ta Amoura kaleciyle karşı karşıya kaldı, Oosterwolde araya girdi. Aynı dakikada kaleye gelen topu Livakovic çıkardı. 44’te Fred’in ceza sahası hemen dışından şutu az farkla auta gitti. 50’de Tadic ile hızlı çıktık. Szymanski’yi görmek istedi, dönen topa kendisi vurdu, top yan filelere gitti. Kritik müdahaleleriyle gollere izin vermeyen Oosterwolde, 84’de orta sahadan hızla çıktı, kaleye kadar gitti, vuruşunu yaptı: 0-2. Maç biterken VAR’ın devreye girmesiyle Fenerbahçe penaltı kazandı. Burgess’ın eline çarpan topa verilen penaltıde 90+3’te Tadic ağları havalandırdı: 0-3.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR SAKATLANDI

Maça çok iyi başlayan, golde Batshuayi’ye pası veren Çağlar 32. dakikada kendini yere bıraktı. Sol arka baldırını tutan Çağlar 35’te yerini Ferdi’ye bıraktı. Ferdi sol beke, Osterwolde stopere geçti.

GÜZEL BİR GALİBİYET

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Harika bir gece oldu. Aslında böyle bir fark beklemiyordum. Ancak akıllı oynadık, Batshuayi’nin golü sonrasında rakibi iyi kapattık” dedi. Çağlar’ın sakatlığının ciddi olabileceğini belirten Kartal şunları söyledi: “Türk futbolu için güzel bir sonuç. Ülkemize puanlar kazandırdık. Rövanşı da kazanmak istiyoruz. Maç öncesinde hem ligi hem Konferans Ligi’ni istiyorum demiştim. Fenerbahçe için güzel günler yakında. Oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

HARİKASIN OOSTERWOLDE

Maça sol bekte başlayan, Çağlar’ın çıkmasıyla stopere geçen Oosterwolde görevini kusursuz yaptığı gibi topu 60 metre sürüp güzel bir golle alkışlandı. Hollandalı oyuncu, “Harika bir gece oldu. Herkes elinden geleni yaptı. Skor güzel ama turu henüz geçmedik. Rövanşta da dikkatli olacağız” dedi.