Spor Yiğit Şardan'a ihraç yolu göründü

Yiğit Şardan'a ihraç yolu göründü

Paylaş
Yiğit Şardan'a ihraç yolu göründü

Galatasaray'da son yıllarda yönetim kurullarında önemli görevler üstlenmiş, eski yönetici Yiğit Şardan'ın kulüp üyeliğinden atılması gündeme geliyor.

Mehmet Cansun ve Adnan Polat’ın başkan olduğu dönemlerde yöneticilik yapan Yiğit Şardan, 2006 yılında ise Özhan Canaydın’a karşı başkan adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti.

Özellikle Adnan Polat yönetiminde önemli görevler üstlenen Yiğit Şardan, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde Kasımpaşa A.Ş’nin yönetim kuruluna seçilmişti.

Ardından Kasımpaşa Bank Asya Ligi’nde play off maçlarını kazanarak Süper Lig’e yükseldi. Kasımpaşa’nın lige yükselmesi Yiğit Şardan’ın başını ağrıtacak gibi.

Çünkü Galatasaray tüzüğüne göre sarı kırmızılı kulübün üyesi olan her birey, rakip takımlarda görev yapamıyor. Sarı kırmızılı kulübe üyelik şartlarını belirten 7. madde bu durumu şöyle karar altına almış durumda.

MADDE 7: Kulübe üye olabilmek için adayın Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu’na göre üye olma hakkına sahip bulunması; yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka spor kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması."

Tüzükteki bu maddeye göre sarı kırmızılı yönetim, Yiğit Şardan’ın durumunu gündeme getirmek zorunda. Sarı kırmızılı kulübün sicil kurulu, önümüzdeki günlerde Yiğit Şardan’ın durumunu yönetim kuruluna sunacak. Yönetim kurulu da tüzük gereği Yiğit Şardan’a bir uyarı mektubu gönderecek.

Bu uyarı sonrasında Yiğit Şardan, Kasımpaşa A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılmaz ise Galatasaray’dan ihraç edilecek. Galatasaray Kulübü’nde daha önce buna benzer durumlarda İstanbulspor A.Ş’de başkanlık yapan Cem Uzan üyelikten ihraç edilmişti. Buna benzer şekilde Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Galatasaray üyeliğinden kendi isteği ile ayrılmıştı.

Kadir ÇETİNCALI/DHA

Haberin Devamı