Spor Zincirleme hata!

Zincirleme hata!

Paylaş
Zincirleme hata!

Olympiakos’a penaltılarda elenen Fenerbahçe’nin Avrupa’da kupa kaldırma hayali başka bahara kaldı. Teknik direktör İsmail Kartal’ın her iki maçtaki yanlış tercihleri, sarı-lacivertliler için hazin sonu hazırladı.

Fenerbahçe’nin Avrupa’da kupa kaldırma hayali başka bahara kaldı... Olympiakos’a penaltılarda elenen temsilcimiz, Konferans Ligi’ne çeyrek finalde havlu attı. Peki kağıt üzerinde büyük favori gösterilen sarı-lacivertliler, neden elendi? Teknik direktör İsmail Kartal’ın her iki maçta da yaptığı zincirleme hatalar, hazin sonu hazırladı. Deneyimli hoca; Yunanistan’daki maçta Ferdi, Fred, İsmail üçlüsünü yedek soyundurdu. Oosterwolde sakatlanınca önce zorunluluktan Ferdi’ye, 3-0 geriye düşünce diğer iki isme cankurtaran simidi gibi sarıldı. Bu hamleler skoru 3-2’ye getirdi. Maçın ardından, “Doktorlarla konuştum en fazla 15-20 dakika oynarlar.

Haberin Devamı

ŞAH ÇEKTİ MAT OLDU!

Ben, 30-35 dakika oynatarak risk aldım” sözleriyle sakatlıktan dem vurup kendini savundu. Ancak bu üçlünün 3 gün sonraki Karagümrük maçına 11’de başlayıp taş gibi görünmesi, ‘Bu ne perhiz’ dedirtti. Hatalar silsilesi Kadıköy’de de devam etti. 90 dakika bitmeden Dzeko, Fred ve İrfan Can kenara geldi. Hem el freni çekilmiş gibi tempo düştü hem penaltı kullanacak usta ayak sayısı eksildi. Kurunic, penaltı kullanmayacaksa oyuna neden alındı? Bonucci, ayağına top değmeden penaltı attı. Kartal, “En iyi penaltıcılarımız kaybetti” diyerek ihaleyi üzerine almadı. Tüm hafta boyu penaltılar için böyle hazırlık yapıldıysa, doğrusu bravo. Kısaca Kartal, fantezi üretip şah çekeyim derken mat oldu!

Haberin Devamı

YÖNETİM DEVREDE

Dört kupa hedefiyle başlanan sezonda rotadan tek tek sapılması Fenerbahçe yönetimini tedirgin etti. Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Konferans Ligi şampiyonluğu kaçınca, elde sadece lig şampiyonluğu kaldı. Yönetim, moral bozukluğu tavan yapan takımın bir an önce kendine gelmesi için harekete geçti. Sarı-lacivertliler, hem futbolcular hem de teknik heyeti şampiyonluk yarışına motive etmek için yoğun çaba gösterecek.

NEYDİ GÜNAHIM?

Fred’in 86. dakikada oyundan alınmasına gösterdiği reaksiyon, yanlışa olan isyanın vücut bulduğu andı. Brezilyalı oyuncunun ‘Neden ben’ serzenişi defalarca ekrana yansıdı. Kartal’ın sebebini anlatış çabası sambacıyı teskin etmedi. Sahada kalmak istediği her halinden belli olan Fred için Kartal’ın, “Uzun dönem sakattı. Onu korumak istedik” ifadeleri gerçekçi bulunmadı.

BECAO’DAN YANA YÜZÜ GÜLMÜYOR

Becao’nun, Olympiakos karşısında kusursuza yakın performans gösterirken yine sakatlanması üzüntü yarattı. 4 kritik top uzaklaştıran, girdiği 6 ikili mücadelenin 5’ini kazanan Brezilyalı stoper, kasığında yaşadığı sorun nedeniyle oyundan alınmıştı. Becao, farklı dönemlerde yaşadığı 4 ayrı sakatlık ve antrenman eksikliği nedeniyle bu sezon 31 maç kaçırdı.

AVRUPA MACERASI 48 MAÇTA BİTTİ

Fenerbahçe’nin elenmesiyle Avrupa’da mücadele eden Türk takımı kalmadı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demir ile Avrupa’da boy gösteren Türkiye’nin macerası 48 maçta sona erdi. Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunu kaçıran Galatasaray, Avrupa Ligi’ne Play-Off’ta veda etti. Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde çeyrek finalde elendi. Beşiktaş, Konferans Ligi’nde gruptan çıkamadı. Adana Demir ise Konferans Ligi’nde elemeleri geçemeyip gruplara kalamadı.

Haberin Devamı