Gündem 'Sporcularımız dopingi halktan alıyor'

'Sporcularımız dopingi halktan alıyor'

Paylaş
'Sporcularımız dopingi halktan alıyor'

Londra Olimpiyat Oyunlarında Kadınlar 1500 metrede 1'inci olarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve gümüş madalya kazanan Gamze Bulut'la kaldığı otelin bahçesinde bir araya gelerek basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Büyük Britanyalı atlet Lisa Dobriskey'in doping iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Sporcularımız dopingi halktan alıyor" dedi



Başkent Londra’nın Westminister bölgesindeki Taj Hotel’de düzenlenen toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün akşam Olimpiyat Stadyumu’nda yapılan kadınlar 1500 metre yarışını 10. olarak tamamlayan Büyük Britanyalı atlet Lisa Dobriskey’in, yarışmayı 1’inci olarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve 2. olarak gümüş madalya kazanan Gamze hakkındaki doping suçlamasına ilişkin olarak, "Sporcularımız dopingi halktan alıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"LISA DOBRISHEY BİZİ KISKANMIŞ"

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut’un tarih yazdığı kadınlar 1500 metre finalinin ardından açıklama yapan Büyük Britanyalı atlet Lisa Dobriskey, sporcularımıza çirkin ithamlarda bulundu. Hürriyet’e özel açıklamalarda bulunan Aslı ve Gamze, kendileri hakkında "Doping yaptılar" imasında bulunan İngiliz atlete cevap verdi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin ile gümüş madalya kazanan Gamze Bulut tarihi bir başarıya imza attılar. 1500 metre finallerinde ilk kez aynı ülkeden iki sporcu yarışı ilk iki sırada tamamladı.
Sporcularımızın tarih yazdığı 1500 metre yarışını 10. sırada tamamlayan Büyük Britanyalı atlet Lisa Dobriskey, Aslı Çakır Alptekin’in doping yaptığı imasında bulundu.

Haberin Devamı

"BU AÇIKLAMALAR ONUN KİŞİLİĞİNİ GÖSTERİR"

Yarışı 1. tamamlayarak altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin şunları söyledi:
"2010 yılından itibaren WADA’nın listesindeyim. 1 ayda tam 6 kez teste girdim. Yarıştan önce ve sonra da girdim. Söyledikleri umurumda bile değil. Meyve veren ağaç taşlanır. Bu açıklamalar onun kişiliğini gösterir."

Aynur TATTERSALL/LONDRA,(DHA)