Gündem Stajyer sürücü uygulamasında son tarih 10 Eylül

Stajyer sürücü uygulamasında son tarih 10 Eylül

Paylaş
Stajyer sürücü uygulamasında son tarih 10 Eylül

Özel Safran Sürücü Kursu Müdürü Koray Şişman, stajyer ehliyet uygulamasına geçilmesine az kaldığını 10 Eylül 2015 tarihine kadar kayıt yaptırmayanların stajyer ehliyetle trafiğe çıkacaklarını dile getirdi

Özel Safran Sürücü Kursu Müdürü Koray Şişman, stajyer ehliyet almak istemeyen adayların son şanslarının kaldığını ifade ederek, "2 yıl süreyle stajyer ehliyet sahibi olmak istemeyenlerin son iki şansı kaldı. 10 Ağustos tarihine kadar kayıt yapan sürücü adayları Milli Eğitim Bakanlığınca bugün açıklanan karara göre 29 Ağustos tarihinde sınava girebilecekler. 29 Ağustos tarihinde yapılan sınavda başarılı olanlar normal ehliyetlerini alacaklar. Bu şansı değerlendiremeyen vatandaşlar ise son başvuru tarihi 10 Eylül olan başvuruyu değerlendirerek 10 Ekim tarihinde yapılacak olan ehliyet sınavına hazırlanabilirler. 10 Ekim tarihinde başarılı olanlara da herkesin bildiği normal ehliyet verilecek. Stajyer ehliyet almak istemeyen vatandaşların en geç 10 Eylül tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. 10 Eylül tarihine kadar kayıt yaptırmayan vatandaşlar bir daha ki sınavı beklemek zorunda kalacaklar. Bir daha ki sınav da başarılı olanlar ise stajyer ehliyet olarak bilinen ehliyet sahibi olacaklar" dedi.

Haberin Devamı

"75 Ceza Puanını Dolduran Sürücülerin Ehliyetleri İptal Olacak"

Aday sürücülük bir başka ismiyle stajyer ehliyet sahibi sürücülük hakkında da bilgi veren Şişman, aday sürücülerin de diğer sürücüler gibi trafiğe çıkabileceğini ama stajyer ehliyetin 2 yıl boyunca kısıtlamalar getirdiğini söyleyerek, "75 ceza puanını dolduran aday sürücülerin ehliyetleri iptal olacak. 2 yıllık aday sürücülük süresi içerisinde bazı kuralları ihlal ettiklerinde ehliyet için tekrar başvuruda bulunmaları yani her şeye tekrar başlamaları gerekecek. Mesela aday sürücü trafik ışıkları, hız sınırları, dönüş kuralları, yaya ve okul geçitleri konusundaki kuralları 3 kez ihlal ettiğinde adaylığı iptal edilecek. Yine 0.20 promilin üzerinde alkollü halde araç kullanıldığında, ölümle sonuçlanan trafik kazalarında sebebiyet verildiği taktir de yine aday sürücülüğün iptal edilmesi söz konusu olacak." dedi.

Haberin Devamı

Aday sürücü olmak istemeyen vatandaşların kontenjanlar dolmadan başvuruda bulunması gerektiğini ifade eden Özel Safran Sürücü Kursu Müdürü Koray Şişman son başvuru tarihinin 10 Eylül olduğunu tekrarlayarak sözlerini sonlandırdı.

İHA