Siyaset 'Şu an sivil bir sıkıyönetim uygulanıyor'
Paylaş
'Şu an sivil bir sıkıyönetim uygulanıyor'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Sarıgül, "Şu anda sivil bir sıkıyönetim uygulanmakta" dedi

Mustafa Sarıgül, Kazancı Yokuşu’nun bulunduğu noktaya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Sarıgül, "Yıllar geçti hâlâ bu meydanda işçi arkadaşlarımız özgür bir şekilde alın teri ve emek bayramını kutlayamıyor. İleri demokrasi diyorsak ileri demokraside yasaklayıcı bir mantığın olmaması lazım. Bu meydan, çok rahat bir şekilde yurttaşlarımızın görüş ve düşüncelerini aktarabilecekleri, işçi arkadaşlarımızın taleplerini özgür bir şekilde aktarabilecekleri bir ortam olabilirdi. Düşünüyorum neden ülkemizde acaba bir konsensus sağlanmıyor?

Haberin Devamı

'DOĞRU BULMUYORUM'

Neden ülkemizde bir uzlaşma sağlanmıyor. Bu da 21. yüzyılda Türkiye’de barış rüzgarlarının estiği bir ortamda bu şekilde tedbirlerin alınması gerçekten düşündürücü. Şu anda bütün ulaşım araçları durdurulmuş vaziyette. Şu anda sivil bir sıkıyönetim uygulanmakta. Sivil bir sıkıyönetimin mantığını da kesinlikle doğru bulmuyorum. Bir kez daha bu meydanların bütün alın teri ve emeğe açılmasını arzu ediyorum" dedi.

'ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM'

Sarıgül, "Özellikle 03.00’ten bu saate kadar emniyet mensubu arkadaşlarımızın neler çektiğini birebir kendi bölgemizden de yaşıyorum. Türkiye’nin birçok noktasından emniyet mensubu arkadaşlarımız buraya hareket ettirildi. Emniyet mensubu arkadaşlarımızın çektiği bu sıkıntıdan dolayı da üzüntü içerisindeyim. İşçi arkadaşlarımızla emniyet mensubu arkadaşlarımızın karşı karşıya getirilmesi mantığını doğru bulmuyorum. Emniyette çalışan arkadaşlarımızın da hakları ve hukukları var. Onların da bir gün sendikal hakları olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Pınar ÇITAK KOYGUN - Serpil KIRKESER - İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL, (DHA)