Gündem 'Suç makineleri' ormanda yakalandı

'Suç makineleri' ormanda yakalandı

Paylaş
'Suç makineleri' ormanda yakalandı

Hırsızlıktan sonra çalıntı otomobille kaçarken kaza yapan 'suç makineleri' ormandaki takiple kıskıvrak yakalandı

TEM Otoyolu Kavacık Mevkii'ndeki TIR parkında bekleyen bir araçtan hırsızlık yaptığı öne sürülen 3 kişi, çalıntı otomobille kaçarken bir kamyona çarparak kaza yaptı. TEM otoyolu Molla Gürani Viyadüğü üzerinde meydana gelen kazanın ardından otomobildeki çalıntı malzemeleri de alan Zeynel Çoban (30), Oktay Cancan (29) ve Metin Pınar yaya olarak ormanlık alana doğru kaçmaya başladılar.

Haberin Devamı

Bu sırada olay yerinden geçmekte olan 'yunus' ekipleri ormana doğru üç kişinin koşarak gittiğini görünce şüphelileri takibe aldı.

NEFES KESEN OPERASYON

Polislerin 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler ormanlık alana doğru ilerleyişlerini sürdürdü. Bu sırada polis ekipleri ile şüpheliler arasında nefes nefese süren bir takip yaşandı. Uzun süren kovalamacanın ardından şüphelilerden Zeynel Çoban ile Oktay Cancan ormanlık alanda yakalanırken Metin Pınar kaçarak izini kaybettirdi. Yakalanan şüpheliler kelepçelenerek polis otosuna bindirildi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Şüpheliler, Kavacık Polis Merkezi'ne götürüldü. Yapılan incelemelerde zanlıların çok sayıda hırsızlık ve yaralama suçlarından sabıkalı oldukları belirlendi. Zanlıların kullandığı otomobil de Çatalca'dan çalıntı çıktı.

Haberin Devamı

Otomobilin bagajı ile zanlıların üzerinden sahte plaka, demir kesme makası, tornavida ile çaldıkları dizüstü bilgisayar, harddisk, çeşitli bilgisayar parçaları ve kadın çantası bulundu. Birçok soygun olayının da faili oldukları sanılan zanlılar parmak izi incelemesi ve sorgularının tamamlanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Kaçan zanlının yakalanması için çalışmalar sürerken zanlılar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA