Türkiye (Son Dakika) Suçu bir aileyi yok etmek!

Suçu bir aileyi yok etmek!

Paylaş
Suçu bir aileyi yok etmek!

Kayseri'de, otomobille zikzak yaparak giderken sıkıştırdığı otomobilin ambulansla çarpışmasına ve aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı öne sürülen firari Adnan Özdemir hakkında, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan dava açıldı. Kazada 5 çocuğunu ve 2 torununu kaybeden Safiye Üzüm (56), "İçim yanıyor, geceleri uyuyamıyorum. Nerede bu katil? Bir an önce bu katilin yakalanmasını istiyorum" dedi

Geçen mart ayında Malatya'dan Kayseri yönüne giden Mehmet Üzüm'ün kullandığı otomobil, iddiaya göre otomobiliyle yolda zikzak yaparak ilerleyen Adnan Özdemir'in sıkıştırması sonucu karşı yönden gelen ve Malatya'ya cenaze taşıyan ambulans ile çarpıştı.

Haberin Devamı

Kazada sürücü Mehmet Üzüm (36) ile otomobildeki eşi Zehra Üzüm (29), çocukları Safiye Nur (6), Hamza (8), Mustafa (29) ve Soner Üzüm (29) yaşamını yitirdi.

Kazada ağır yaralanan Kader Üzüm ise 8 gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.

KAZADAN SONRA GÜRCİSTAN'A KAÇTI

Kanepe imalatçısı Adnan Özdemir'in kazadan 30 saat sonra Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya olarak Gürcistan'a geçtiği belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede kazayla ilgili "Şüpheli Adnan Özdemir şehir içinde çok hızlı ve kontrolsüz bir şekilde gelerek, araçlar arasında makas atarak, orta şeritten sol şeride doğru ani manevra yaparak sol şeritte olan Mehmet Üzüm’ün kullandığı araca çarptı. Çarpmanın etkisi ile Mehmet Üzüm aracıyla karşı şeride geçti ve karşı şeritte Atilla Hazar’ın kullandığı ambulansla çarpıştı. Kaza sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi. Adnan Özdemir’in neden olduğu kazada asli kusurlu olarak ve bilinçli taksirle hareket ederek ölüme ve yaralamaya neden olmak suretiyle atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

İddianamede ayrıca Adnan Özdemir'in kazanın meydana geldiği gece telefonda konuştuğu kişilerin alkollü olabileceğini söylediklerine de yer verildi.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce firari Adnan Özdemir hakkında hazırlanan iddianame kabul edilirken 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan dava açılmasına karar verildi. Sanığın sorgusu ve savunmasının tespiti için yakalama emri düzenlenmesine hükmedildi.

Davanın ilk duruşması, 15 Kasım'da görülecek.

'NEREDE BU KATİL?'

Kazada 5 çocuğunu ve 2 torununu kaybeden Safiye Üzüm ise "Ne söylenir ki? İçim yanıyor, geceleri uyuyamıyorum. Onların yokluğu beni çok yıprattı. Bir an önce bu katilin yakalanmasını istiyorum. 5 kapım kilitlendi. Dalsız, budaksız kaldım. Gözyaşı dökmekten başka elimden gelen bir şey yok. Nerede bu katil? 7 gencecik çocuğumu toprağa verdim. Dayanamıyorum artık" diye konuştu.