Gündem Sulama kanalında can pazarı

Sulama kanalında can pazarı

Paylaş
Sulama kanalında can pazarı

Adana'da sokak köpeğine çarpmamak için direksiyonu kıran kamyonet sürücüsü Erkan Can ve arkadaşı Yusuf Cerit ile sulama kanalına uçtu

Erkan Can, arkadaşı Yusuf Cerit ile birlikte kamyonetle giderken önlerine bir sokak köpeği çıktı. Köpeğe çarpmamak için direksiyonu kıran Can yönetimindeki kamyonet kontrolden çıkarak kenarında korkuluk bulunmayan sulama kanalına uçtu.

Araç kanalda güçlü akıntıyla birlikte sürüklenirken, iki arkadaş kapıyı ve camı açmayı başaramadı. Derinliği 4 metreyi bulan kanalda yaklaşık 5 kilometre akıntıyla sürüklenen kamyonet, Camuzcu Köyü girişindeki köprünün altına sıkıştı.

Bu sırada çevreden yardıma koşanlar, Can ve Cerit’i sudan çıkardı. Yüzme bildiğini ancak akıntı çok güçlü olduğu için kamyonetten çıkamadığını söyleyen Erkan Can, sulama kanalı kenarında demir korkuluk bulunmamasına tepki gösterdi.

Araçtan çıktıktan sonra kamyonetin kurtarılması için çekici çağıran Can, "Böyle vurdumduymazlık olmaz. Yol açılıyor, ne asfalt, ne düzenleme ne de korkuluk var. Bu yoldan onlarca araç geçiyor. İnsan hayatı böyle hiçe sayılmamalı" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/DHA