Spor Süper G'de yarışlar ertelendi

Süper G'de yarışlar ertelendi

Paylaş
Süper G'de yarışlar ertelendi

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda, Alp Disiplini Bayanlar Süper Combi kategorisi Süper G'de yarışlar yarına ertelendi

Konaklı Kayak Merkezi’nde düzenlenen yarışta, 13 sporcu start aldı. 4. sırada yarışa başlayan Çek Cumhuriyeti’nden Andrea Pospisilova, 11. sıradaki ABD’li Katie Hartman ve 13. sıradaki Catherine Morel düşerek yaralandılar

ABD’li sporcu Hartman’ın düşüşü sonrasında yarışlara yaklaşık 20 dakika ara verildi. Hartman 10 dakika süreyle yarış pistinde kalırken, sağlık ekipleri kendisine müdahale ederek, hastaneye kaldırdı.

ABD’li sporcunun ardından Kanadalı Morel de hastaneye kaldırılan başka bir sporcu oldu. Kanadalı kayakçı Morel’in düşüşü ve tipinin şiddetini arttırması sonrasında organizasyon ekibi yarışların yarın yapılmasını kararlaştırdı.

Alp Disiplini Bayanlar Süper Combi kategorisi Süper G’de 5 Türk kayakçı da yer aldı. Ancak komitenin erteleme kararı sonrasında bu sporcular da yarın mücadele verecek.

Bu arada, Konaklı Kayak Merkezi’nde bugün saat 13.00’te başlaması gereken Alp Disiplini Erkekler Süper Combi kategorisi Süper G yarışları da alınan karar gereği yarın yapılacak.

Öte yandan, oyunların resmi sitesinde Konaklı Kayak Merkezi’nde yapılacağı duyurulan alp disiplinindeki bayan slalom yarışları da yarın düzenlenecek.

Haberin Devamı