Gündem Suriye sınırında heyecanlı gece

Suriye sınırında heyecanlı gece

Paylaş
Suriye sınırında heyecanlı gece

Koyun sürüsü ile Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen 3 kişi, 'dur' ihtarına uymayıp, askerlere ateş açtı

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde, yanlarında koyun sürüsü ile Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak isteyen 3 kişi askerler tarafından durdurulmak istendi. ’Dur’ ihtarı üzerine 2 kişi Suriye tarafına kaçarken, Türkiye tarafında kalan kişi yanında bulunan Kalaşnikof tüfek ile askerlere ateş etti.

Haberin Devamı

Silahı ile askerlere ateş ederek kaçan şüpheli, takviye güçlerin gelişi ardından yakalanarak tutuklandı.

Olay, dün saat 05.00 sıralarında Suriye sınırındaki Akçakale’nin Alıncık Köyü yakınlarında meydana geldi. Sabaha karşı devriye görevi yapan askerler, Suriye sınırından 3 kişinin yanlarındaki koyun sürüsü ile Türkiye tarafına kaçak yollardan girmek istediğini fark etti.

Bunun üzerine sınır bölgesine yaklaşan askerler, kaçak olarak yurda girmeye çalışan 3 kişiye ’Dur’ ihtarında bulundu. Ancak, güvenlik güçlerini görünce tedirgin olan gruptaki 2 kişi Suriye tarafına kaçarken, diğer kişi yanındaki Kalaşnikof tüfek ile askerlere ateş etmeye başladı.

Askerlere ateş ederek Alıncık Köyü’ne doğru kaçmaya başlayan şüphelinin yakalanması için bölgeye takviye birlikler çağrıldı. Çok sayıda askerin abluka altına aldığı köy ve çevresinde yapılan kısa aramanın ardından İsmail Kurt isimli şüpheli, Kalaşnikof tüfeği ile birlikte gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülürken, arazide yapılan aramada bulunan 385 koyun ise İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edildi. Sorgusunda, kaçakçılık yaptığını ve arkadaşları ile Suriye’den Türkiye’ye koyun getirdiğini söyleyen İsmail Kurt, "Askerler durmamız için uyarı yapınca 2 arkadaşım Suriye’ye kaçtı. Ben de ne yapacağımı şaşırınca elimdeki silahı ateşledim. Amacım askerleri öldürmek değil, korkutup kaçmaktı. Çok pişmanım" dedi.

Suriye sınırında heyecanlı saatler yaşanmasına yol açan İsmail Kurt, sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece, tutuklandı.

AKÇAKALE(Şanlıurfa),(DHA)