Dünya Suriye'den 180 kişi Türkiye'ye geldi

Suriye'den 180 kişi Türkiye'ye geldi

Paylaş
Suriye'den 180 kişi Türkiye'ye geldi

Suriye'deki olaylardan kaçan ve aralarında 3 yaralı ile 2 subay eşinin de bulunduğu 180 kişi Türkiye'ye geldi

Suriye’deki çatışma ortamından kaçarak Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne bağlı Bükülmez, Kuşaklı ve Kavalcık köylerindeki sınıra gelen Suriyeliler, kabul çadırında askerler tarafından karşılandıktan sonra, minibüslerle AFAD Reyhanlı Konaklama Tesisleri’ne getirildi.

Türkiye’ye sığınan 180 kişi arasında, 3 yaralı, 2 subay eşi, 51 asker ve aileleri de bulunuyor. Reyhanlı Konaklama Tesisleri’nde bir süre dinlenen Suriyeliler Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ndeki konteynır kente gönderildi.

Kuşaklı Köyüne kadar yakınları tarafından getirilen ve Hama ile İdlib’teki olaylar sırasında yaralandıkları ileri sürülen Suriyeliler, Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

4 KİŞİ KİLİS’TE TEDAVİ ALTINA ALINDI


Suriye ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 4 Suriyeli Kilis’e getirildi. İddiaya göre, Halep’in Azez ilçesine bağlı Sucu Köyü yakınlarında Beşşar Esad’a bağlı ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 4 Suriyeli, muhalif yakınları tarafından mayınlı alandan Türkiye’ye getirildi. Sınırdan ambulans ile alınan 4 Suriyeli tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), (DHA)

Haberin Devamı